El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un brot afecta 60 usuaris i provoca cinc morts a la residència Prudenci de Tona
  • CA

La residència Prudenci de Tona (Osona) ha patit un brot de covid-19 que afecta, en aquests moments a 60 usuaris i que ha provocat cinc defuncions. Segons han explicat fonts de l’Ajuntament a l’ACN, el brot es troba “controlat i en fase de desescalada“. També hi ha una vintena de professionals confinats. El brot es va detectar el passat 2 de gener i ha anat progressivament a l’alça. La majoria dels afectats, expliquen les mateixes fonts, son asimptomàtics o presenten una simptomatologia lleu. No obstant això, set dels usuaris han hagut de ser traslladats a l’hospital.

Els primers dos positius es van detectar el passat 2 de gener, en un dels cribratges periòdics que es fa a la residència. Progressivament, els contagis van anar a l’alça i el dia 7 es va fer el test PCR a tots els usuaris, amb el resultat de 14 positius. La xifra ha seguit creixent fins als 60 positius actuals. Des de l’Ajuntament, però, insisteixen que el brot “està sent controlat” i amb un seguiment constant per part dels professionals sanitaris del CAP de Tona.

Una residència que va ser vacunada el dia 7

Es dona el cas que el passat dia 7 es va vacunar als usuaris de la residència de Tona. Des de l’Ajuntament asseguren que, segons els ha manifestat Salut, malgrat haver patit el brot, la majoria dels usuaris es troben en la fase final de l’aïllament pel que tots l’hauran passat abans de complir-se les tres setmanes de la primera dosi i, per tant, podrien rebre la segona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No té nom la barbara Verges i secta a gener 17, 2021 | 16:51
    No té nom la barbara Verges i secta gener 17, 2021 | 16:51
    Vacunant contaminats, quin desastre de conselleria criminal. Fiscalia aturin la matança, destituint als criminals i preso per vida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa