El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un assaig clínic avala aplicar una segona dosi de Pfizer a qui ja té una primera d’AstraZeneca
  • CA

Els resultats preliminars de l’assaig clínic ‘CombiVacs‘, posat en marxa per l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), han evidenciat que una dosi de la vacuna de Pfizer produeix resposta immune forta i efectes secundaris de lleus a moderats a persones menors de 60 anys que van rebre una sola dosi d’AstraZeneca.

A principis d’abril, el Ministeri de Sanitat va prendre la decisió de vacunar amb AstraZeneca només a majors de 60 any per l’aparició de casos de trombosi “molt estranys” sobretot a gent de menor edat, seguint l’exemple d’altres països europeus com França o Alemanya. Aquesta restricció va provocar que molts menors de 60 anys que havien rebut ja una primera dosi d’AstraZeneca no poguessin rebre la segona injecció. Els afectats són, principalment, personal essencial com professors o policies.

L’assaig s’ha realitzat a cinc hospitals: La Paz de Madrid, el Clínic de San Carlos de Madrid, el Vall d’Hebron de Barcelona, el Clínic de Barcelona i el Cruces de Biscaia. El Centre Nacional de Microbiologia també ha participat com a laboratori d’anàlisi central de l’estudi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bit a maig 18, 2021 | 13:28
    Bit maig 18, 2021 | 13:28
    La màfia del Bigpharma ha parlat.
  2. Icona del comentari de: Raül a maig 18, 2021 | 15:26
    Raül maig 18, 2021 | 15:26
    És un anàlisis clínic que el govern d'Espanya ha obligat a fer a la Universitat Carlos III. S'han vist obligats a fer-lo depresa i corren amb un grup de mostra molt petit i una durada francament insuficient. Prendre's aquest estudi com a concloent és un error. La millor informació disponible sobre AstraZeneca són els estudis de fase II i III que ja es van fer amb desenes de milers de participants i una durada de mesos i diuen que la vacuna és estadísticament segura especialment per la gent de mitjana edat en endavant. No posar una vacuna que tenim disponible mata, el ministeri de sanitat.... MATA. No ho fa per malícia, ho fa per incompetència, però MATA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa