El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un any de la mort de la Rosalia, primera víctima de Covid-19 a Catalunya
  • CA

Aquest dissabte, 6 de març, es compleix un any de la mort de la primera víctima de la Covid-19 a Catalunya, la Rosalia, una dona de 87 anys que va ingressar ja greu a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. La dona va morir pocs dies després d’haver ingressat al centre hospitalari. La Rosalia es va convertir en la vuitena persona que moria a causa de la Covid-19 a l’estat espanyol.

La dona, que tenia patologies prèvies, va anar a l’hospital un dijous a les 9.30, presentant un quadre greu —amb febre, insuficiència respiratòria i senyals de xoc. Després de fer-li una radiografia es va constatar que patia una pneumònia bilateral, i després va donar positiu en el test de coronavirus.

Després d’activar-se el protocol d’aïllament per aquests pacients, se la va aïllar i, amb el consentiment de la família, es va decidir no utilitzar mesures extraordinàries i se li va practicar un tractament amb antiretrovirals. Els metges no van poder determinar on s’hauria pogut contagiar la dona, que no havia tingut contacte amb ningú de la Xina, Iran o Corea del Sud, i tampoc havia viatjat.

El cas de la Rosalia va obligar a aïllar una vintena de professionals del centre hospitalari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluït a març 06, 2021 | 12:29
    Lluït març 06, 2021 | 12:29
    Seria millor que Junts anés a fer oposició i donés missatges clars dels valors que representa abans que pul·lular i quedar confós entre les autoedites esquerres catalanes. No cal eixamplar la via sinó saber on porta (la Via Appia duia a Roma). Ampla o no, el que importa és el nombre de persones que volen fer via fins aconseguir l'objectiu. Anar acompanyat d'individus amb altres interessos una part del trajecte, no fa avançar més, més aviat el contrari.
    • Icona del comentari de: Lapsus a març 06, 2021 | 19:39
      Lapsus març 06, 2021 | 19:39
      Aquests comentari correspon a la notícia de : Aragonès pressiona ...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa