El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les UCI tornen a superar els cent ingressats
  • CA

Les Unitats de Cures Intensives dels hospitals públics i privats catalans han superat aquest dissabte una frontera psicològica d’aquesta sisena onada que ha començat en els darrers dies. A dia d’avui hi ha 101 persones ingressades a les UCI, de manera que s’ha superat la frontera del centenar. Per altra banda, i segons informa aquest cap de setmana el departament de Salut, aquest dissabte s’han registrat 19 persones hospitalitzades més a causa del coronavirus. D’aquesta manera, actualment hi ha 424 persones ingressades a Catalunya.

Per altra banda, Salut ha informat que en les darreres 24 hores s’han registrat 1.487 nous casos confirmats per PCR o test d’antígens, de manera que des que la Covid-19 va arribar a Catalunya ja s’han notificat fins a 941.025 casos acumulats. Així mateix, en el darrer dia s’han notificat cinc morts, així que des de l’inici de la pandèmia han perdut la vida a Catalunya 24.079 persones. El 4,18% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 120,31 a 128,18, mentre que a 7 dies ho fa de 73,61 a 78,88.

Aquestes dades de Salut arriben quan tot just comença una sisena onada del coronavirus a Catalunya. Tot i que la cinquena onada de la pandèmia no va ser especialment dura al nostre país, aquesta sisena onada ja he fet sonar alguna alarma. En primer lloc, el Govern ha descartat aixecar una mesura que s’esperava que es pogués aixecar d’aquí poc: la retirada de la mascareta al pati de l’escola. La conselleria d’Educació va informar aquest dijous que no està “sobre la taula” retirar les mascaretes dels patis de les escoles, tal i com va recomanar el Comitè Científic Assessor de la Covid-19 a principis de novembre en un informe.

Va ser la secretària general del departament, Patrícia Gomà, qui va explicar que l’augment de casos de coronavirus d’aquests darrers dies a tot el país i sobretot a les escoles catalanes que s’ha produït des que es va difondre l’informe ho desaconsella: “No crec que sigui el moment“. Va argumentar que els menors de 12 anys no estan vacunats, i aquest element fa que el departament de Salut descarti prendre una decisió que pugui no ser “prudent“. En diverses ocasions, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha informat que la intenció del Govern és que l’escola sigui el primer lloc on desaparegui la mascareta a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa