El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UAB serà un punt de vacunació sense cita
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va fixar aquesta setmana l’objectiu central del Departament per aquest mes de setembre: administrar dos milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19. Segons els càlculs que fa el Govern, entre els joves encara queda un milió de persones que ja podrien estar vacunades. Per augmentar la possibilitat que s vacunin els que encara no ho han fet Salut ha anunciat aquest divendres que convertirà la Univeristat Autònoma de Barcelona (UAB) en un punt de vacunació sense cita. Diverses associacions universitàries havien expressat la seva voluntat de recuperar aquest curs la normalitat als campus i tornar a la presencialitat. Vacunar-se serà fonamental perquè això pugui ser possible.

Segons un comunicat del Departament, coincidint amb l’inici del curs universitari, el proper 8 de setembre s’obrirà el nou punt, que estarà ubicat al centre neuràlgic del campus, en una sala annexa al cinema de la Plaça Cívica, i tindrà el següent horari: de dilluns a dijous de les 13 a les 19 hores i els divendres de les 9 a les 13 hores. Les expectatives sobre aquests punts de vacunació sense cita són baixes si es té en compte que al mes d’agost es van vacunar sense tenir cita prèvia unes 50.000 persones, una xifra realment baixa, va ademtre la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, dilluns en una roda de premsa.

Actualment, Salut creu que les persones que encara no s’han vacunat és perquè no tenen la percepció de perill i perquè han vist que les persones que tenen al voltant i han passat la malaltia han patit només símptomes lleus. El Govern no ha manifestat preocupació especial pels moviments antivacunes i sempre ha dit que aquest no ha estat mai un problema al país. El fet, però, és que la vacunació ha experimentat un fre aquest mes d’agost i les previsions amb la variant Delta han fet que el llindar per la immunitat de grup, que estava (amb la variant britànica) en el 70% de vacunació, estigui ara entre el 85 o el 95%. Això ja ha fet que molts científics pensin que la immunitat de grup sigui una meta inassolible. El mateix Argimon va dir que no es podria assolir.

Requisits per vacunar-se sense cita prèvia

En el nou punt de la UAB s’hi podran vacunar sense cita prèvia totes les persones de la comunitat universitària no vacunades o pendents d’una segona dosi. També estarà obert a la població que visqui a prop de la zona. S’hi administrarà la vacuna Pfizer. Les persones que vagin a vacunar-se han de portar algun document que els identifiqui (DNI, NIE, passaport).

Aquest estiu el departament d’Universitats i Recerca i el departament de Salut van iniciar una campanya conjunta per incentivar la vacunació dels universitaris. La voluntat és que la major part de la comunitat disposi de la pauta completa de cara al curs 2021-2022 i garantir així la màxima presencialitat als campus, fixada enguany fins al 70% segons el Pla sectorial aprovat pel Procicat.

Altres punts

Vacuna COVID-19
Vacuna COVID-19

El punt de vacunació sense cita de la Universitat Autònoma de Barcelona se suma als altres 20 punts que la Regió Sanitària Metropolitana Nord té oberts al territori, a les poblacions d’Arenys de Mar, Badalona, Barberà del Vallès, Granollers, Mataró, Mollet, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Vilassar de Mar, Llinars del Vallès, Rubí i Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa