El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Autònoma reprèn l’activitat sense les xarxes UAB i Eduroam per l’atac informàtic
  • CA

La Universitat Autònoma de Barcelona reprèn l’activitat aquest dimecres sense les xarxes informàtiques UAB i Eduroam, després que aquest dilluns patís un ciberatac que va deixar sense funcionament molts serveis de la universitat. Les classes i les tasques administratives es mantenen i es faran adaptades a les condicions actuals. Des de la Direcció de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la UAB es continua treballant per restablir, tan aviat com sigui possible, el sistema de virtualització afectat i tornar-lo a deixar completament operatiu.

L’anomalia es va registrar dilluns de matinada, i des de llavors els tècnics treballen per determinar l’abast de l’atac. Des d’un primer moment es van desconnectar completament els serveis centrals per al campus i de connexió a Internet. La incidència va fer que no funcionessin els portals corporatius i que s’anul·lés l’accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris, si bé no s’han vist afectats altres sistemes com els punts de control d’accés, entre d’altres. La universitat va decidir informar els usuaris a través dels seus comptes de xarxes socials, i els recomana desconnectar tots els serveis vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona, inclòs el núvol, per evitar que aquesta infecció s’estengui. I això no és tot: es demana que si algun usuari ha rebut un fitxer anomenat http://Readme.READ i que s’ha desat a l’escriptori, així com fitxers amb extensió .uab, s’apaguin els ordinadors i s’avisi al servei informàtic.

La UAB ha patit aquest atac informàtic setmanes després que la universitat ocupés diversos titulars i fos motiu de debat a les xarxes socials per un macrobotellot que va acabar amb moltes destrosses i fins i tot amb una denúncia per agressió sexual. Alguns estudiants que viuen a la universitat asseguren que algunes persones van entrar a les residències i van robar els objectes personals d’altres joves.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Uy , que penita ahora el mierda del Rector independentista , si se preocupa. a octubre 12, 2021 | 23:14
    Uy , que penita ahora el mierda del Rector independentista , si se preocupa. octubre 12, 2021 | 23:14
    Pues debería tener la misma ayuda que tuvieron los estudiantes apaleados; pues eso pedazo de mierda , jodete
    • Icona del comentari de: Sergei a octubre 13, 2021 | 10:49
      Sergei octubre 13, 2021 | 10:49
      Si en lugar de vomitar odio usases tu cerebro, comprobarías dos hechos: 1) el rector no es independentista y sin dificultad verías que es simpatizante del sindicato español comisiones obreras; 2) quien se "jode" no es el rector son los miles de estudiantes que no pueden hacer su trabajo, pero en tu odio esto te importa cero. El odio irracional es malo para la salud, vigílatelo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa