El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC rebutja nou peticions de suspendre el certificat Covid
  • CA

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest dijous al matí nou peticions en recursos per a suspendre l’obligatorietat de presentar el certificat Covid al·legant diferents motius. En nou actuacions diferents, els jutges han rebutjat les peticions de particulars, d’associacions i del Club DIR per a anul·lar el passaport Covid de manera cautelar o cautelaríssima, és a dir, de manera urgent i sense donar temps que les altres parts implicades -Generalitat i Fiscalia- es posicionin sobre aquest tema.

En les sol·licituds de mesures cautelaríssimes -7 de les 9 que han abordat aquest dijous-, els jutges han descartat decidir de manera urgent i han donat uns dies de marge per a rebre els arguments de totes les parts i després sospesar si concedeixen als denunciants la mesura cautelar.

En les altres dues -el recurs del Club DIR i el de l’associació Liberum- el TSJC ja havia rebutjat la via cautelaríssima i ara ha negat també la cautelar, condemnant als denunciants a pagar les costes del procediment, uns 2.000 euros cadascun.

Aquests recursos pretenen anul·lar el decret del Govern que va ampliar l’ús del certificat Covid a locals de restauració, gimnasos, centres esportius i residències d’ancians.

A banda, el comitè d’experts contra la covid-19 que assessora el Govern està pressionant perquè s’introdueixin mesures estrictes que suposin un fre a l’augment de contagis de la sisena onada. Aquest comitè es reunirà demà a la tarda per acabar de tancar un document amb propostes que lliurarà a Salut per tal que l’estudiï. Els dictàmens d’aquest grup són consultius, però no vinculants per al Govern. Les alarmes locals s’activen després de la petició feta ahir a nivell europeu perquè els països apliquin més mesures.

La presidenta del comitè, la doctora Magda Campins, ha explicat a Els matins de TV3 que el document en què estan treballant planteja quina és la situació actual i quines restriccions serien necessàries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Assessors dictadors a desembre 16, 2021 | 20:50
    Assessors dictadors desembre 16, 2021 | 20:50
    Feixistes que avalen mesures feixistes. Res que ens pugui sorprendre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa