El TSJC rebutja nou peticions de suspendre el certificat Covid

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest dijous al matí nou peticions en recursos per a suspendre l’obligatorietat de presentar el certificat Covid al·legant diferents motius. En nou actuacions diferents, els jutges han rebutjat les peticions de particulars, d’associacions i del Club DIR per a anul·lar el passaport Covid de manera cautelar o cautelaríssima, és a dir, de manera urgent i sense donar temps que les altres parts implicades -Generalitat i Fiscalia- es posicionin sobre aquest tema.

En les sol·licituds de mesures cautelaríssimes -7 de les 9 que han abordat aquest dijous-, els jutges han descartat decidir de manera urgent i han donat uns dies de marge per a rebre els arguments de totes les parts i després sospesar si concedeixen als denunciants la mesura cautelar.

En les altres dues -el recurs del Club DIR i el de l’associació Liberum- el TSJC ja havia rebutjat la via cautelaríssima i ara ha negat també la cautelar, condemnant als denunciants a pagar les costes del procediment, uns 2.000 euros cadascun.

Aquests recursos pretenen anul·lar el decret del Govern que va ampliar l’ús del certificat Covid a locals de restauració, gimnasos, centres esportius i residències d’ancians.

A banda, el comitè d’experts contra la covid-19 que assessora el Govern està pressionant perquè s’introdueixin mesures estrictes que suposin un fre a l’augment de contagis de la sisena onada. Aquest comitè es reunirà demà a la tarda per acabar de tancar un document amb propostes que lliurarà a Salut per tal que l’estudiï. Els dictàmens d’aquest grup són consultius, però no vinculants per al Govern. Les alarmes locals s’activen després de la petició feta ahir a nivell europeu perquè els països apliquin més mesures.

La presidenta del comitè, la doctora Magda Campins, ha explicat a Els matins de TV3 que el document en què estan treballant planteja quina és la situació actual i quines restriccions serien necessàries.

Comentaris

    Assessors dictadors Desembre 16, 2021 | 20:50
    Feixistes que avalen mesures feixistes. Res que ens pugui sorprendre.

Nou comentari