El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat Cardedeu a penjar la bandera espanyola i la senyera a la façana de l’Ajuntament com a mesura cautelar mentre estudia dos recursos presentats per l’associació espanyolista Impulso Ciudadano. L’entitat havia denunciat a un jutjat de Barcelona que cap de les dues banderes onejaven a l’edifici “sense tenir constància de l’existència d’un acord municipal que n’avalés la retirada o no col·locació” i demanava al tribunal que obligués el consistori a tornar-les a penjar.

La jutgessa que va assumir el cas en primera instància van rebutjar el recurs perquè considerava que Impulso Ciudadano no estava legitimada per iniciar la causa. Un plantejament que també defensava el mateix Ajuntament de Cardedeu, que va indicar que l’entitat privada no havia “acreditat interès legítim ni utilitat jurídica” per presentar la denúncia. A més, considerava que tampoc era una part directament afectada i, per tant, no tenia potestat de reclamar. En conseqüència, la jutgessa va denegar les mesures cautelars que havia demanat l’associació, una decisió que també es va recórrer.

El TSJC, en canvi, fa una interpretació diferent i ha acceptat a tràmit la denúncia d’Impulso Ciudadano i, a més, estima que un cop s’ha acceptat també ha de corregir la decisió de la jutgessa de rebutjar les mesures cautelars. Per això ha obligat l’Ajuntament a penjar les banderes mentre resol el fons de la qüestió.

Sentència contra dos ultres, anul·lada

L’Audiència de Barcelona ha anul·lat la sentència que absolia dos líders d’ultradreta que havia incitat a “matar per Espanya” en la celebració del 12 d’octubre del 2013 a Montjuïc. La magistrada que va portar el cas va considerar que el cartell sobre el qual es fonamentava la denúncia era fals i invalidava la resta de proves. El tribunal critica “l’arbitrarietat i irracionalitat” de la motivació de la sentència, alerta que s’han trencat “garanties processals” i s’ha generat una “greu indefensió”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ñordia a febrer 11, 2022 | 17:00
  Ñordia febrer 11, 2022 | 17:00
  Quan a un territori li obliguen a penjar una bandera, és que aquella bandera no és la del territori.
  • Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu a febrer 12, 2022 | 06:44
   Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu febrer 12, 2022 | 06:44
   Ñordia , estas muy equivocada , ja que OBLIGAN A PENJAR Tambe LA BANDERA CATALANA LA SENYERA . Aquesta es la BANDERA DE CATALUNYA de tots els Catalans i Catalanes he que jo sapiga . Aquesta si es del Territori . Pero es verdad ES UNA VERGONYA Que algu tingui QUE OBLIGAR A UN AJUNTAMENT CATALÀ A PENJAR LA BANDERA DE CATALUNYA LA CATALANA . Es veritat es una VERGONYA .. ¿ Esquè no son Catalans els que ja al Ajuntament de Cardedeu ? A lo millor no u son i SON CATALANS RENEGATS I COVARDS que ens Amagan la NOSTRA gran bandera catalana LA SENYERA no deuen volguer es poguen SENTIR ORGULLOSOS DE SER LO QUE SON I SON CATALANS .
  • Icona del comentari de: Ray a febrer 12, 2022 | 08:44
   Ray febrer 12, 2022 | 08:44
   Pues ja saps....
 2. Icona del comentari de: Ximples a febrer 12, 2022 | 01:39
  Ximples febrer 12, 2022 | 01:39
  Impossar, això es l'unic que saben fer aquests carallots. No s'adonen que la seva bandera, que es una copia de la catalana, no ens interessa el més minim.
 3. Icona del comentari de: Aplica el mismo razonamiento, cuando los miserables golpistas supremacistas quieren que suene un himno en una entidad deportiva privada. a febrer 12, 2022 | 09:38
  Aplica el mismo razonamiento, cuando los miserables golpistas supremacistas quieren que suene un himno en una entidad deportiva privada. febrer 12, 2022 | 09:38
  El mundo ya nos mira muy poquito; esta mierda supremacista cada vez genera más asco.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa