El TSJC manté l’oci nocturn tancat per “interès públic”

El tribunal creu que les discoteques són un risc per a la transmissió del coronavirus

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat l’últim recurs presentat per la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, amb el qual aquesta organització pretenia que es poguessin reobrir les discoteques. En una nova resolució, el TSJC estima que no és el moment d’atendre les peticions de la patronal perquè la situació epidemiològica no permet facillitar que obrin espais on es pugui multiplicar la interacció social. Els tribunals s’han posat al costat del Govern en aquesta decisió de mantenir les discoteques tancades.

Tot i axí, la patronal de l’oci nocturn no ha donat el seu braç a tòrcer i va tornar a presentar un recurs afirmant que la Generalitat no havia justificat científicament per què les activitats musicals no poden continuar obertes fin les 3.30 hores de la matinada amb mitja hora més de coll per evacuar els clients dels establiments. En la nova resolució, el TSJC considera que existeixen “riscos per a la salut pública derivats de les situacions de contacte social” lligades a la nit. De fet, qualifica els riscos “d’indubtables”.

En el text que ha fet públic aquest dijous, el TSJC diu que si s’atengués la petició de la patronal de l’oci nocturn hi podria haver una afectació “molt rellevant” en la població general i per a l’interès públic, “que s’està tractant de protegir”. El tribunal creu que si s’aixequessin les restriccions en aquest àmbit quedarien sense regulació ni prevenció un conjunt de “situacions” que, a parer seu, “originen concentracions socials” en les quals, afegeix, “els riscos de contagi són sobradament coneguts”.

Comentaris

  Andres 09/09/2021 3:43 pm
  Si no obres les discos, els orangutans faran botellon al carrer. Si obres les discos, els orangutans faran botellon al carrer, aniran a la disco, i quan tanquin tornaran a fer botellon al carrer.
  Pedro 09/09/2021 4:15 pm
  ¿ Y como explican la diada de la marmota ?
  Que hablen con La ANC y el Govern 09/09/2021 4:20 pm
  La solución es fácil. Que digan los empresarios del ocio nocturno que en sus locales se podrá celebrar la Diada y que después de ésta, podrán reunirse activistas para ir contra el estado y que les prometen aquelarres con sus correspondientes esteladas. Si es asi les abren en horas, tal y como ha pasado con la “relajación de las medidas “justamente” horas antes de la Diada, para que se puedan hacer las manifestaciones.

Nou comentari