El TSJC torna a denegar l’obertura de l’oci nocturn

El magistrat contrari veu raonable reobrir en municipis amb incidència baixa i exigint el passaport covid

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a denegar les mesures cautelars demanades per la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) per poder reobrir l’oci nocturn. No obstant això, la decisió no ha estat unànime i, per primer cop, compta amb un vot particular que dona parcialment la raó al sector. La majoria de magistrats consideren que encara no es donen les circumstàncies per reobrir els locals nocturns i que segueix sent proporcionat mantenir-los tancats a causa de les xifres pandèmiques.

De fet, diuen que el passaport covid és útil, però no pas encara amb els nivells d’incidència actuals. Segons aquest magistrat, l’opció que plantejava la Fecasarm com a secundària es podria adoptar. El sector proposa que en els municipis amb menys de 250 casos per cada 100.000 habitants, es pugui exigir el passaport covid, tancant els locals a les 3.30 de la matinada i donant mitja hora més per desallotjar el públic. Els restaurants podrien tancar a la 1 amb mitja hora més per desallotjar-los.

El vot particular conclou que ara mateix no està prou justificat el tancament total i que es poden prendre mesures menys lesives pel sector, tenint en compte la incidència actual de la malaltia i l’aplicació de l’anomenat passaport covid.

Comentaris

    ciutadà 17/09/2021 7:17 am
    Doncs, el millor que poden fer el jovent (i no tan jovent) és, a les properes eleccions denegar los-hi el vot.

Nou comentari