Trucs per aconseguir una millor nota a la selectivitat

El psicopedagog i professor de Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU Ramón Novella aconsella els estudiants "en uns dies de nervis i ansietats"

El psicopedagog i professor de Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU, Ramón Novella, recomana fer un “cop d’ull general al conjunt de la prova” de selectivitat i contestar primer les preguntes curtes i senzilles per tal d’aconseguir una millor puntuació. En un comunicat aquest dimarts, la institució ha explicat que, d’aquesta manera, segons Novella, “s’allibera l’ansietat inicial” i es guanya en seguretat.

“Pensar en el conjunt de la prova serveix també per a contrarestar el temut bloqueig”, ha afegit, explicant que és important evitar obsessionar-se amb una qüestió, atès que la limitació de temps fa que no es pugui dedicar massa temps a una única pregunta. No obstant això, ha aclarit que cal assumir que seran uns dies d’ansietat: és una situació desconeguda sobre la qual hi ha dipositades moltes expectatives i “l’anormal seria anar a l’examen com si no passés res”, ha apuntat Novella. En els dies de l’examen, compartir amb altres companys la tensió interna és millor que guardar-la internament, i també aportarà seguretat anar acompanyat per algun professor del centre; així mateix, cal planificar la jornada i cuidar el somni i l’alimentació. Novella ha manifestat així mateix que s’ha de conscienciar als alumnes perquè les celebracions posteriors a la fi de l’examen es facin “adequadament i respectant els protocols”.

Nou comentari