Trilla: “Això és un diluvi, plouen virus a bots i barrals”

El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic urgeix la població a vacunar-se "massivament" per arribar a la immunitat de grup

El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha advertit que la situació és “complexa”. “Si fem un símil meteorològic això és un diluvi, plouen virus com diem en català a bots i barrals“, ha advertit, recordant que “haurem de batallar encara setmanes o mesos”.

“El gran èxit de la ciència en aquests 500 dies ha estat la vacuna. No és perfecta però ens permetrà arribar a la immunitat de grup“, ha recordat, urgint la població a vacunar-se “massivament” i quant abans millor. Tot i això, ha recordat que “encara que portem paraigües com la vacuna ens contagiem”, pel que ha demanat mantenir la resta de mesures de protecció.

La cinquena onada, ha dit, ha incrementat encara més la “fatiga pandèmica” tant en la ciutadania com en el personal sanitari. “La cinquena onada ens ha sorprés a tots. Hi ha hagut una explosió de casos que no havíem vist fins ara”, ha lamentat. Per això ha demanat no abaixar la guàrdia. “Hem de seguir sent prudents, pacients i parsimoniosos”, ha afegit després de demanar solidaritat a la ciutadania perquè la lluita contra el virus “no és només dels sanitaris”.

Comentaris

  Agustí Vilella Guasch 28/07/2021 1:40 pm
  "Quan abans millor" no, que això és una castellanada!!!; "com més aviat millor"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Miquel 28/07/2021 3:37 pm
   Com més aviat millor, és així. Ens estem carregant la nostra pròpia llengua.
  albert 28/07/2021 3:44 pm
  Tinc molts dubtes sobre el que diuen aquests paladins de la versió oficial, sobretot quan s'amaguen les versions d'altres especialistes mèdics i científics, que no opinen el mateix... Aquesta pandèmia de grip una mica més forta que l'habitual no justifica la retallada de llibertats i de drets individuals i col·lectius que estem patint. El que veig en aquesta noticia és que si el 73% de les UCI's són plenes de gent no vacunada, la resta, el 27% , són VACUNATS!!! Crec que la notícia hauria de ser aquesta: el 27% dels ingressats ESTAN VACUNATS. No veig que el risc de vacunar-se amb aquests vaccíns compensi els riscos d'agafar la malaltia per no vacunar-se.
   Jordi 28/07/2021 8:23 pm
   Ets bastant subnornal… a part d’imbècil. I no, no cal justificar-ho
   Joan 29/07/2021 12:24 am
   Si la vacuna no tingués cap efecte i el 52% de la població està vacunada, a les UCI's hi hauria un 52% de vacunats. Si "només" n'hi ha el 27% (no se la fiabilitat d'aquesta dada ) vol dir que si tenim 1000 persones (520 vacunats i 480 no vacunats) els 520 aporten 27 ingressats : 27 /520 (un 5% dels infectats) mentre que els no vacunats 73/480 un 15% dels no vacunats. Per tant amb aquest 27/73 resulta que si no estàs vacunat tens el triple de possibilitats d'entrar a la UCI ( i de la UCI alguns surten per la porta del darrera)
   un marcià per l'espai sideral 29/07/2021 1:51 am
   Albert, sembla que és l'únic que s'adona que això té de pandèmia el que jo d'astronauta. Estant acabant amb les llibertats bàsiques i amb els fonaments dels drets humans, per a servir el Great Reset del Fòrum Econòmic Mundial (una associació de pobres; per a qui no ho sàpiga), i el segrestador i violador de la Constitució, o sigui, un colpista que ha lliurat milions d'euros de la gent a interessos estrangers, finançats per BlackRock (una casa de caritat; per a qui no ho sàpiga), per tal de crear una pandèmia (el passaport Covid, a França, el tenien preparat des del gener de 2020. Són extraordinaris futuròlegs!, com el pallasso de la notícia, que treballa per a l'ISG de Soros - una altra organització de gent meravellosa i solidària: Infanta, Genocida de Iugoslàvia, la consellera Covid de Catalunya, i mitja La Caixa -), i val a dir, que és una pandèmia que el psicòpata Bill Gates anunciava fa tres anys, tot avançant-nos que amb el seu virus i les seves vacunes aconseguiria d'eliminar entre el 10 i el 15% de la població (sic). Tanta generositat dels més afavorits, em commou fins a les llàgrimes, i la servitud de poders públics, premsa, medecina, jutges i cossos de seguretat - tots participant en el cop d'estat i l'atemptat contra la salut pública - m'emociona fins al paroxisme, perquè pensar que tots ho fan per fe i no per diners, és emocionant fins a dir prou. Tanmateix, no oblidem, i si no se'n surten, hauran de respondre per crims de LESA HUMANITAT, perquè el genocidi és un crim de lesa humanitat. Ja no dic quan aquests insensats criminals pretenguin vacunar els joves i els infants. No els oblideu. Són sicaris, i no allò pel que cobren.
  Doctor Strangelove 28/07/2021 4:04 pm
  Insisteixo, els metges estan per curar, no pas per pensar! Sinó mireu la primera de Jurasic Park, allí hi havia paleontòlegs però també un matemàtic, no sé si m'explico, però se me'n fot, dubto que els indepes ho entengueu! Doc.
   Joan 29/07/2021 12:15 am
   A veure, comparar els coneixements d'un metge amb el que diu/es fa en una pel·lícula, ja demostra que el teu nivell es de p3
  Joan de Sant Andreu 28/07/2021 4:55 pm
  Aquest senyor encara no ha dimitit? Recordem que a tota veu va dir que a ell el que li preocupava era la grip i no el covid. Tothom es pot equivocar, i si la seva responsabilitat fos de metge sense altre càrrec se li hauria de reconèixer aquesta possibilitat. Però a una persona de ciència i amb responsabilitat de càrrec no es pot permetre que faci manifestacions gratuïtes. Des del seu atri va poder fer mal, i persones que se l van creure podien haver baixat la guàrdia menystenint aquest virus que venia.
  2021 28/07/2021 5:41 pm
  Hi ha bon part de la població que no aconsegueix hora per vacunar-se, tot i provar diverses vegades cada dia, la punyetera cita prèvia. Per exemple jo, que tinc 36 anys. I molts coneguts i amics d'edats similars estan igual. A canvi, gent de 20 anys ja estan vacunats. Què està passant? Se me'n fot que sigui un problema dels programa informàtic o de la previsió per franges d'edat. Que ho arreglin, que per això els consellers i els seus amics assessors no qualificats (òbviament no em refereixo als que són metges de veritat) cobren una barbaritat que jo no veuré mai jubta. Quants morts ha d'haver per acabar amb tanta incompetència?
   Jordi 28/07/2021 8:24 pm
   De fet cobren poc, i aquí està el drama…
  Català 28/07/2021 5:42 pm
  Doncs toca fer com els de Ridaura: deixar-la caure.
  jacqme de Montpeller 28/07/2021 5:54 pm
  "Ens ha sorprés a tots" ? NO. Hem badat "experts" i govern ? Sí. Per veure com anava la "Delta" a l'Índia, Anglaterra, EUA, etc. només cal llegir premsa internacional. La informació sobre la Covid-19 és de franc.
  AneuAferlaMa 28/07/2021 8:25 pm
  Potser hauríem de vacunar només amb jansen, i així acabem abans amb la tontería... Sr. Expert I el sarau de cites prèvies, al vacunodrom de Montjuïc, jansen te poca cua...

Nou comentari