El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tret de sortida a un curs on es prioritzarà l’estat “emocional” dels alumnes
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat aquest dilluns, el primer del nou curs escolar, que el Departament d’Educació prioritzarà l’estat “emocional” dels alumnes després de més d’un any i mig de pandèmia. Cambray ha celebrat que el curs hagi començat de manera presencial als 5.470 centres del país en un any amb “menys alumnat i més professors”. El conseller ha fet un balanç positiu del primer dia de classes, en què un milió i mig d’alumnes han encetat un nou curs encara marcat per la Covid.

El titular del departament d’Educació ha subratllat que Salut treballarà per prioritzar l’acompanyament emocional als alumnes perquè puguin gestionar les “situacions d’impacte” que han viscut des del començament de la pandèmia. De fet, pròximament es posarà a disposició de les escoles una enquesta que ajudarà tant el Departament de Salut com el d’Educació a prendre decisions en funció de l’evolució de la pandèmia. Cambray ha anunciat la incorporació d’un centenar de professionals per a fer aquest acompanyament emocional i ha assegurat que s’incidirà en la formació de les famílies i els mestres.

En una visita a l’escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet, on ha assistit amb el president del Govern, Pere Aragonès, i l’alcaldessa del municipi, Núria Parlón, Cambray ha subratllat els centres educatius tenen “màxima seguretat” i segueixen una fórmula que ha demostrat sobradament que els “beneficis superen els riscos”. Així, ha agraït al professorat i l’alumnat la seva “adaptació” a la nova realitat.

Aragonès ha assegurat que l’inici del curs és “sinònim d’il·lusió” i ha celebrat l’èxit que suposa poder obrir els centres. El president del Govern també ha aprofitat la compareixença per demanar a la ciutadania que es vacuni. “Hi ha dosis disponibles”, ha afegit, “és la millor eina per protegir-nos”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Octubrista a setembre 13, 2021 | 19:45
    Octubrista setembre 13, 2021 | 19:45
    Doncs estaria bé que prioritzessin el coneixement de la llengua catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa