El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trànsit obrirà un carril addicional a l’AP-7
  • CA

El Servei Català de Trànsit obrirà a l’AP-7 un carril addicional en sentit nord des de Sant Celoni fins la Roca del Vallès i en direcció sud des de Vilafranca del Penedès fins a Martorell per tal d’evitar les aglomeracions que es podrien produir aquest diumenge. També es prohibirà la circulació de camions de grans dimensions per aquesta mateixa autopista des de les cinc de la tarda fins a les 10 de la nit. Això és el que apareix al DOGC i que ja ha provocat queixes des del sector dels transportistes.

Les mesures arriben una setmana més tard que es registressin cues quilomètriques a les autopistes després de l’aixecament de peatges. La intenció és que aquestes imatges no es tornin a repetir. El que sí que es farà és habilitar un vial segregat a la dreta a l’AP-7 per tal que hi puguin circular camions de menys tonatge. De moment, aquesta mesura s’aplicarà durant els diumenges d’aquest mes de setembre. Trànsit calcula que aquest cap de setmana poc menys de mig milió de vehicles surtin des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda de divendres i les deu de la nit, i les tres de la tarda de dissabte i les onze de la nit.

Aquesta mesura que els camions no puguin circular per l’AP-7 els diumenges ha fet enfadar els transportistes. Des del sector s’ha denunciat que el Govern “menysprea” aquests professionals i consideren que la Generalitat demostra que hi ha una important falta de respecte per part de l’Excutiu català cap a aquest sector. Eduard Ayach, que és el president de CETCAT, considera que l’aixecament dels peatges “està sortint car“. En la mateixa línia es pronuncien des de la COT, que considera que aquesta mesura és totalment “improvisada” i que es deu a un problema puntual d’un únic cap de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa