El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana a tots els ciutadans fer una “aturada de país” i “autoconfinar-se”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest diumenge a tots els ciutadans que participin en una “aturada de país” i que “s’autoconfinin el més aviat possible” per aturar la propagació del coronavirus. El president ha defensat que només surtin a treballar les persones del sector de l’alimentacio, l’atenció i assistència sanitària i serveis assitencials. “Qualsevol prevenció és poca en un moment greu com l’actual”, ha alertat.

Torra ha justificat aquesta petició a la ciutadania “davant la resposta insuficient” del govern espanyol. Ha assegurat que “cal que els ciutadans prenguin la iniciativa” i emprenguin una “lluita cívica, solidària i compartida” contra el coronavirus. El president s’ha expressat de forma taxativa: “Demano que us autoconfineu”. Torra ha remarcat que “qualsevol prevenció és poca en un moment com l’actual”.

Pel que fa als funcionaris de la Generalitat, el president ha dit que se’ls demana que es quedin a casa, mentre aquells que treballin en “sectors imprescindibles”. Torra també ha demanat als consellers d’àrees socials i econòmiques que s’iniciïn contactes amb sindicats i patronals “per implementar el confinament domiciliari” de tothom. I ha reclamat la necessitat que el govern espanyol treballi en un “paquet de mesures compensatòries”. “Cal aturar tota l’activitat prescindible per atendre allò que és imprescindible”, ha afegit.

Conscient de la gravetat de la situació, el president de la Generalitat ha subratllat que “no hi pot haver límits en l’esforç” i ha reclamat que se suspenguin els pagaments de tributs, les quotes d’autònoms, a qui demana indemnitzar, i que es mantingui la remuneració d’aquells que es quedin a casa. Així mateix, aposta per suspendre el pagament d’hipoteques i subministraments.

Torra ha defensat l’actuació del Govern en aquesta crisi, malgrat l’opinió d’experts que han valorat com un error els missatges inicials que es van traslladar a la ciutadania. “Hem seguit les opinions dels experts mentre hi havia traçabilitat i quan no n’hi ha s’ha d’actuar d’una manera diferent, ja des de dimecres es van impulsar i aplicar a tot el país mesures dràstiques”, ha assegurat. “Hem estat en tot moment plantejant aquestes mesures i farem les que calgui”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa