Reforç policial per als pobles que reclamaven el toc de queda per Cap d’Any

Els dotze pobles del Maresme i el Vallès Oriental que temen una allau de botellons aquesta nit de Cap d’Any perquè no tenen toc de queda han aconseguit, finalment, un reforç policial per intentar evitar concentracions massives. El fet que als seus carrers no hi hagi prohibició d’estar-s’hi a partir de la una de la matinada però, en canvi, aquesta restricció estigui activa en municipis del voltant els fa témer un efecte crida, i són pobles que no tenen recursos policials per fer-hi front. Per això reclamaven ser afegits a la ja llarga llista de poblacions amb toc de queda, o comptar amb un reforç dels Mossos d’Esquadra. I finament aquesta serà la solució que s’hi intentarà aplicar.

Els pobles que han entrat en aquest pacte són Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius (al Maresme) i Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles (al Vallès Oriental). Ells mateixos assenyalen que, si es mira la seva situació en el mapa, ràpidament es veu que són una “illa” envoltada de ciutats on hi ha toc de queda des de la una de la matinada fins a les 6 del matí, una franja que serà clau en una nit de Cap d’Any amb l’oci nocturn tancat i temperatures força elevades per a l’època de l’any que som, cosa que afavoreix que hi pugui haver reunions de joves al carrer celebrant la revetlla que no poden celebrar en una discoteca. Aquestes concentracions, a més del possible nou de contagis que puguin representar, generen problemes de sorolls i pot haver-hi episodis d’incivisme i fins i tot d’ordre públic, ja que solen anar associades al consum d’alcohol.

Amb l’acord a què han arribat aquests municipis amb el Departament d’Interior, la previsió és que les policies locals treballin coordinadament amb els Mossos d’Esquadra per evitar ocupacions massives durant la nit. També s’estarà molt pendent de detectar festa rave en grans espais com polígons, naus abandonades o a l’aire lliure, com la que es va avortar aquesta setmana a l’estant d’Ivars.

Nou comentari