‘The New York Times’, demolidor amb Espanya, denuncia la situació dels santiaris ‘kamikaze’

La situació del personal sanitari als centres hospitalaris de Madrid és el centre d’un vídeoreportatge que l’edició digital de ‘The New York Times’ presenta en portada de la seva edició global aquest dimarts. El titular del reportatge és eloqüent i posa en evidència la incapacitat del sistema per afrontar aquesta crisi sanitària en condicions: “Spain’s ‘Health Care Kamikazes’ Battle Coronavirus” (La batalla contra el coronavirus dels sanitaris kamikaze).

El vídeo presenta durant cinc minuts testimonis de personal sanitari de centres hospitalaris com el De la Paz o Infanta Sofía de Madrid, així com de residències en què més de la meitat del personal ha caigut. La peça mostra un sistema sanitari col·lapsat i amb reptes “sense precedents” pels treballadors de la sanitat que espremen el seu “enginy” vivint situacions d’escassetat que en el món occidental sempre s’han relacionat amb els països del Tercer Món.

Els testimonis expliquen que no tenen mitjans ni material de protecció suficients, les mascaretes del dia se les guarden en previsió que l’endemà no en tindran de noves. La manca de bates fa que s’estiguin utilitzant bosses d’escombraries per a protegir-se o llençols de quiròfan que ara no es fan servir perquè s’han cancel·lat les operacions programades.

Una de les entrevistades afirma que s’han convertit en kamikazes perquè els que volen treballar en Urgències tenen la vocació de salvar vides i per tant els resulta difícil fer passos enrere encara que no tinguin protecció. Una altra afirma que s’haurien de plantar mentre que algú diu que no volen ser màrtirs sinó professionals protegits.

Nou comentari