La comissió de Salut Pública aprova la tercera dosi per a majors de 50

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous que s’administrin terceres dosis als majors de 50 anys a l’estat espanyol després d’analitzar una proposta en aquest sentit de la Ponència de Vacunes. Es recomana la dosi de reforç a les persones de 59 a 50 anys, començant per les persones de major edat. La dosi de record s’administrarà a partir dels sis mesos de la darrera dosi amb ARNm. De manera progressiva, es podrà administrar la dosi de record a les persones de 49 a 40 anys, començant pels de major edat.

També s’ha aprovat la dosi de reforç a persones amb dues dosis d’AstraZenec a menors de 60 anys que van rebre la pauta homòloga com a primovacunació. En aquestes persones, la dosi de record s’administrarà a partir dels tres mesos de la darrera dosi. Pel que fa a la priorització, la Comissió de Salut Pública insisteix que ha de prioritzar-se la vacunació en persones de 12 anys i en aquelles que encara no hagin rebut cap dosi de la vacuna i les dosis de reforç en els grups més vulnerables, és a dir, majors de 60 anys. A més a més, recorda que les persones de qualsevol edat que van rebre una dosi de vacuna Janssen també han de rebre una dosi de reforç.

L’onada de contagis que s’està produint a Catalunya a les portes de Nadal està enviant diàriament més persones en estat crític a les unitats de cures intensives (UCIs), tal i com reflecteixen les dades del Departament de Salut publicades aquest dijous. La pressió hospitalària ha augmentat amb 12 persones més i el total se situa ja en 1.128 ingressats, mentre que a les UCIs hi ha 17 persones més que el dia anterior. En total ja hi ha a Catalunya 281 persones en estat crític.

Pel que fa als nous contagis confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA) Salut en notifica aquest dijous 6.752 més. El risc de rebrot puja 66 punts i es fixa en 766. La incidència acumulada a 14 dies passa de 512,94 a 534,84 casos per cada 100.000 habitants. També puja la velocitat de propagació o Rt, que passa de 1,20 a 1,47, mentre que la taxa de positivitat de les proves que es fan s’enlaira fins a 11,13%. Salut ha notificat aquest dijous 17 morts més per Covid a Catalunya. El balanç puja ja a 24.275 defuncions.

Nou comentari