La taxa de reproducció de la Covid-19 baixa a 1,12 i els nous casos es redueixen a 3.545

Els indicadors del virus a Catalunya mostren els efectes de les primeres restriccions

La taxa de reproducció de la Covid-19, amb dades fins al 29 d’octubre, ha baixat fins l’1,12, segons l’actualització de dades sobre la pandèmia del Departament de Salut. Aquest índex havia anat progressant les darreres setmanes fins a situar-se a 1,62. Aquesta novada s’acompanya també d’una reducció en el número de contagis confirmats per proves PCR i tests antigen, que experimenta una davallada important després d’augments significatius al llarg de la setmana passada. S’han registrat 3.545 casos nous, elevant el total a 241.569. El risc de rebrot, a més, també es precipita i passa de 889 a 835, és a dir, ha perdut 54 punts.

A nivell hospitalari, els indicadors indiquen l’increment de persones ingressades amb Covid-19, 160 més en l’últim recompte, siutant el total en 2.687. A les UCI hi han ingressat 16 persones més i el total és de 481. Pel que fa a defuncions, el darrer registre indica que han mort a Catalunya 66 persones més. El total se situa ara en 14.140.

Els indicadors mostren aquesta setmana els efectes de tancament de bars i restaurants, però encara caldrà esperar dues setmanes per veure quin és l’efecte que fa el confinament perimetral de Catalunya i el confinament municipals dels caps de setmana. En aquest sentit, alguns epidemiòlegs han advertit que es podria haver de fer confinament total en breu, però el cap d’Epidemiologia del Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha dit que és massa aviat per pensar en aquesta mesura, si bé la incertesa fa que no sigui descartable.

Nou comentari