Tarragona homenatja les víctimes de la pandèmia en un emotiu i sentit acte

També s'hi reconeix la tasca dels col·lectius essencials que lluiten contra el coronavirus

L’Ajuntament de Tarragona ha homenatjat les víctimes de la covid-19 aquest diumenge al vespre en un acte emotiu i sentit que s’ha celebrat al parc Francolí. L’esdeveniment ha començat amb un aplaudiment simbòlic adreçat als col·lectius essencials que han lluitat contra la pandèmia. En l’homenatge han participat persones afectades per la crisi sanitària, com mossèn Fort, el capellà de l’Hospital Joan XXIII, que va vèncer el virus. Tots ells han descobert una placa commemorativa al davant d’una olivera que servirà de record. Els assistents també han guardat un minut de silenci en memòria a les víctimes.

La Carlotta Corona, una nena que va complir cinc anys confinada i que va ser felicitada per agents de la Guàrdia Urbana; l’Abderazak El Kouz, un jove de 16 anys molt implicat en diferents iniciatives del barri de Sant Salvador; la RongRong Zhu, de 36 anys, que pertany a la comunitat xinesa, molt significada en la vida de la ciutat; i mossèn Xavier Fort, capellà de l’Hospital Joan XXIII, que amb 82 anys ha superat el coronavirus. Aquests han estat els protagonistes de l’acte d’homenatge, perquè el seu testimoni representa a totes les persones que han patit durant l’emergència sanitària.

Mossèn Fort, que ha estat l’únic que ha intervingut en els parlaments, ha afirmat que té un doble sentiment, positiu per a aquells que han aconseguit superar la malaltia però de tristesa pels que han mort. “Sóc un supervivent. Sento que no n’hi hagi més. Això no ho havíem vist mai, ni en una guerra s’havien mort tanta gent com ara”, ha expressat. També ha agraït la tasca dels professionals de la sanitat i de tots aquells equips que han treballat en altres àmbits per superar la crisi. “Hem de valorar la vida. Tots hem de col·laborar per no perdre-la. Ara ens adonem que tots vivim al mateix planeta i que en som responsables”, ha completat.

L’acte, que ha estat conduït per la periodista Yolanda García i ha tingut una durada aproximada de tres quarts d’hora, ha aplegat unes 200 persones que tenien seient assignat al parc del Francolí. També hi ha intervingut l’escriptora Lurdes, que ha llegit un text escrit per l’ocasió, i els músics Guillem Vellvé, Alexis Lanza, Medir Bonachí i Xavier Pié, que han tocat diverses peces musicals.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha clos l’homenatge i ha remarcat que “l’esperit” de l’esdeveniment ha estat donar “escalf” a totes les famílies que han perdut un ésser estimat durant la pandèmia tant a causa del virus com per altres circumstàncies. Així mateix, Ricomà ha afirmat que els tarragonins han demostrat que són una societat solidària i ha apel·lat a la prudència dels ciutadans per evitar rebrots del virus, com ha passat al Segrià. “Hem crescut com a ciutat i seguirem creixent perquè tenim la determinació, la força i la solidaritat per a fer-ho possible”, ha tancat el seu discurs.

Nou comentari