El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sis regions sanitàries es troben en “risc moderat” i es queden a la Fase 0

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat aquest dimecres que el Procicat ha decidit dividir Catalunya en nou regions sanitàries, sis de les quals no podran avançar dilluns a la fase 1 de desconfinament. Aquestes sis regions es troben repartides en dues categories: risc moderat (Catalunya central, Girona, Lleida, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord) i risc moderat alt (Barcelona ciutat).

Les regions que podran passar a la fase 1 perquè es troben en zona de risc baix de rebrot de la Covid-19 són Terres de l’Ebre, Alt Pirineu-Aran i Camp de Tarragona. Cap territori a Catalunya està en rsic alt.

Vergés ha comentat que el Govern prefereix “que passin uns dies per veure l’evolució del virus” tot i que “a hores d’ara és molt positiva a totes les regions”. No obstant això, Vergés ha dit que “necessitem uns dies més per consolidar la tendència i enfortir més el diàleg amb el món local per algunes complexitats que presenten alguns municipis més grans”.

Que aquestes regions no passin a la Fase 1, però, no vol dir que hagin d’esperar 15 dies més per fer el salt, sinó que faran un avançament “més lent”. El Procicat farà una nova proposta per aquestes regions la setmana vinent, ha afegit la consellera.

Vergés ha dit que no es pot “imaginar” que el govern espanyol no vegi bé la proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa