El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Sindicatura de Comptes també dona llicències per edat
  • CA

Els treballadors de la Sindicatura de Comptes també poden gaudir de cobrar sense treballar i acollir-se així a la llicència per edat, segons ha avançat La Vanguardia. Segons les publicacions, des de fa set anys els treballadors poden optar am mateix règim que els funcionaris del Parlament. Actualment, a la Sindicatura hi ha un treballador acollit a aquesta llicència i dos jubilats que ja es van benificiar d’aquesta situació. La diferència principal entre les condicions en aquest òrgan i al Parlament és que a la Sindicatura la llicència no es gaudeix a partir dels 60 anys i durant cinc anys, sinó que només es pot cobrar sense treballar els dos últims anys de la vida laboral.

Tot i que la Sindicatura de Comptes va demanar compartir les mesures extraòrdinaries amb els funcionaris del Parlament, ja que el personal de l’òrgan està sotmès als estatuts del règim i govern interior de la cambra catalana, però el comitè de direcció s’hi va oposar. Tanmateix, des del comitè de direcció van negociar amb els treballadors rebaixar el número d’anys a gaudir de la llicència a canvi d’altres beneficis laborals. És per aquest motiu que mentre que al Parlament són cinc els anys que es pot cobrar sense treballar, a la Sindicatura en són dos.

Després de les declaracions del Diari Ara -que afirmaven que des del 2008 els sous de exfuncionaris parlamentaris suposaven una despesa d’1,7 milons d’euros-, altres organismes han afirmat les condicions en els quals tenen els seus treballadors i si gaudeixen d’aquesta llicència per edat. Pel que fa a un comunicat del Síndic de Greuges ha afirmat aquest dimarts que no hi ha hagut mai llicència per edat en aquesta institució, la polèmica figura laboral que permet una vintena de funcionaris del Parlament seguir cobrant el sou íntegre sense haver d’anar a treballar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Posem ordre a gener 18, 2022 | 23:16
    Posem ordre gener 18, 2022 | 23:16
    Ja sabem la feina que s'ha de fer a la catalunya independent: FORA EL 80% de la política, fora aquests paràsits.
  2. Icona del comentari de: Abstencionista a gener 19, 2022 | 08:40
    Abstencionista gener 19, 2022 | 08:40
    Però, algú s'imaginava que en la política hi havia quelcom de net?. Potser que s'ho faci mirar. Si no vas a votar, com faig jo, almenys tens la tranquilitat de que no has contribuït a posar aquests paràsits al lloc que ocupen
  3. Icona del comentari de: adolf a gener 19, 2022 | 09:06
    adolf gener 19, 2022 | 09:06
    Ara toca anar per les empreses públiques, oficina de col.locació dels partits on els nomenaments son a dit sense acreditar ni mèrit ni capacitat ni titulació, ara si , es el perfil adequat i amb sous superiors a 100000 € molt superiors als dels funcionaris que al menys si que tenen que acreditar titulació i superar les oposicions i obtenir plaça.
  4. Icona del comentari de: Ja! a gener 19, 2022 | 09:08
    Ja! gener 19, 2022 | 09:08
    Que es facin públics els noms i categoria professional dels beneficiats amb aquestes "beques" del Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa