Simón situa el Segrià en “zona de risc” i diu que el govern espanyol vigila Catalunya

L'epidemiòleg no s'oposa a la mascareta obligatòria com ha establert el Govern, encara que ho consideri "sobreactuar"

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha dit aquest dijous que la comarca del Segrià es troba en “zona de risc” pel que fa a la situació de la Covid-19 i que el govern espanyol segueix “amb especial interès” els brots de la zona perquè “fora d’això no hi ha brots especialment importants” a la resta de l’Estat.

Simón ha afirmat que és “molt probable” que “continuïn sorgint brots fins a setembre i octubre” en l’àmbit de la fruita i ha recordat que es tracta d’una “activitat essencial”. Això, ha apuntat, requereix prendre mesures de prevenció i tot i així suposarà “assumir riscos marginals”.

El doctor ha manifestat que la diferència en el cas dels temporers és que la Covid-19 afecta a “persones més joves, sanes i fortes” i això fa que “l’impacte sobre el sistema sanitari sigui menor”. La majoria de casos que es notifiquen són de asimptomàtics. De fet al Segrià un 70% són asimptomàtics, la majoria associats a temporers.

Simón ha dit que no troba necessari de moment apostar pel confinament domiciliari, tot i que hi ha “un cert grau de transmissió comunitària, que és petit i es produeix perquè inclou Lleida”, però reconeix la situació està “molt controlada i no sembla que generi un número excessiu de casos”.

 

El govern espanyol celebra el confinament perimetral que es va decretar dissabte i espera poder valorar l’impacte dissabte. Per ara Simón ha dit que té la sensació que sí que ha tingut un efecte favorable, però ha demanat prudència. Sobre la mascareta obligatòria, Simón ha dit que tot el que sigui “sobreactuar” per reduir la transmissió no li preocupa i que li preocuparia és que es produís “una reacció menor a la necessària”.

Nou comentari