El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón alerta que la vacuna immunitza a partir de la segona dosi i recomana prudència
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha alertat aquest dilluns que la vacuna que la multinacional Pfizer ha preparat per a la covid-19, la primera que es començarà a impartir a Espanya a partir de mitjan gener, immunitza el qui la rep a partir de la segona dosi, per la qual cosa ha recomanat prudència durant el procés de vacunació. Simón ha intentat, així, frenar la idea que un cop es rep la primera part de la vacuna ja es pot “abaixar la guàrdia” i relaxar les mesures de distanciament social o deixar de portar mascareta. Simón també ha convidat a reduir riscos “al màxim” la setmana abans de Nadal per minimitzar l’impacte que pugui tenir l’augment de mobilitat d’aquells dies.

Simón ha considerat que l’actitud individual que hi pugui haver els dies previs al Nadal pot ser un factor “molt més perillós” que la mobilitat que hi pugui haver a partir del dia 23. Per això ha recomanat que “la setmana prèvia, a partir d’ara, reduïssin riscos al màxim. És l’única forma d’evitar dur el virus a les famílies”.

També ha reiterat que veu “molt difícil” poder arribar a aquelles dates amb índex d’infecció de 25 casos per 100.000 habitants, però sí ha considerat que si la societat es pren “molt seriosament” les mesures de restricció es podria estar per Cap d’Any amb taxes de 150 casos per 100.000 o per sota.

A l’entorn de la vacuna, Simón ha considerat que seria òptim que totes les Comunitats Autònomes la comencessin a impartir alhora, per bé que no ha descartat que alguna ajorni l’inici un o dos dies per qüestions logístiques.

A més ha recordat que “allò ideal” seria arribar a la campanya de vacunació amb les menors incidències possibles. “Estem millor que molts països d’Europa, però quan estiguem a la zona vall amb possibilitat d’augmentar és quan començarem a vacunar. Per tant cal vigilar. La immunitat es produeix a partir de la segona dosi”, ha advertit.

I a l’entorn d’una possible tercera onada de la pandèmia ha indicat: “Cal mantenir la zona vall durant prou temps com per vacunar un percentatge important de la població, sobretot dels grups de risc. A partir d’aquí veurem què passa amb la tercera onada. Però si no vigilem, aleshores sí que n’hi haurà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa