El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Seguretat Social paga prestacions de la pandèmia a autònoms aquest dijous
  • CA

La Seguretat Social pagarà prestacions de la pandèmia a autònoms aquest dijous, segons ha informat el govern espanyol en un comunicat. En total abonarà 193,89 milions d’euros a prop de 226.000 treballadors de tot l’Estat. Les persones que rebran l’ing´rés es beneficiaran d’alguna prestació de les que es van posar en marxar per la situació de pandèmia, i també inclouen exempcions en les quotes. Segons l’agencia de notícies ACN, 34.772 dels beneficiats són autònoms catalans.

A nivell estatal, Andalusia és la que rep més diners. En aquesta comunitat s’han parovat 49.510 sol·licituds i una quota del 21,9%. En segon lloc apareix Catalunya, am bun pes del 15,4%. El govern espanyol divideix les dades per demarcacions i, aquest sentit, Barcelona és la més beneficiada, amb 28.245 sol·licituds aprovades. A continuació vénen les demarcacions de Tarragona, Girona i Lleida, amb 2.663, 2.555 i 1.309, respectivament. A l’Estat, més de la meitat de les ajudes a aquest col·lectiu s’han concentrat en els sectors de comerç (24,6%), hostaleria (17,6%) i transport i emmagatzematge (14,8%).

La prestació per autònoms compatible amb l’activitat, destinada a aquells treballadors per compte propi que han vist reduïda la seva facturació de forma considerable, arriba aquest mes a més de 84.000 beneficiaris. Per la seva banda, més de 140.500 ocupats van rebre l’ajuda per ingressos baixos que es va dissenyar amb la intenció de protegir aquells autònoms que no compleixen els requisits per accedir a la prestació anterior (per exemple, per tenir una tarifa plana o no tenir el període de cotitació necessari).

Les ajudes per la pandèmia han estat molt controvertides durant tota la situació d’emergència. El Govern va denunciar durant els primers mesos la demora del govern espanyol en habilitar ajudes per als treballadors i autònoms que tenien dificultats. En les primeres onades, que van suposar diversos confinaments, el Govern va habilitar diferents línies d’ajut per autònoms, que també van ser polèmiques per un sistema d’atorgament basat en qui arribava primer i fins a esgotar el crèdit. Finalment el Govern va haver de canviar el sistema per arribar a tothom que precisés d’una ajuda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa