Segon ‘no’ del govern espanyol a la petició de Salut d’espaiar la segona dosi de la vacuna

Carolina Darias defensa la solució de recórrer al Suprem per avalar les restriccions

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha tornat a indicar aquest dimecres que la possibilitat d’espaiar la primera i la segona dosi de les vacunes —com demana Catalunya per poder abastar més població— ja va ser “discutida i descartada” per la Comissió de Salut Pública. La petició de Salut també va obtenir ahir el suport de la comunitat científica a Catalunya. Diversos experts van elaborar un document per reclamar aquesta possibilitat, a la qual Sanitat torna a tancar la porta avui.

D’altra banda, Darias ha defensat davant les comunitats autònomes la necessitat del decret llei aprovat ahir per l’executiu estatal en virtut del qual podran acudir al Tribunal Suprem perquè determini la legalitat de les restriccions que puguin aplicar després de la fi de l’estat d’alarma. Diverses comunitats han mostrat el seu desacord amb aquesta decisió al Consell Interterritorial de Salut celebrat aquest dimecres pel fet que deixa les limitacions que es vulguin adoptar en mans de la justícia, però la ministra de Sanitat ha subratllat que serà una eina “molt important” per unificar doctrina davant la disparitat de criteris que han tingut en ocasions anteriors els Tribunals Superiors de Justícia.

Darias, que ha celebrat que la vacunació va “com un tret”, ha indicat que fins al moment s’han trobat onze casos de la variant índia del coronavirus relacionats amb dos brots. La ministra també ha descartat que hi pugui haver estats d’alarma específics per a les Comunitats Autònomes que poguessin demanar-ho.

Comentaris

  jordi 06/05/2021 10:00 am
  Mala Españaaaaa, mala mala malaaaaaaa..... LOS NACIONALISMOS SON LOS QUE TIENEN.....Vamos a destruir Cat, con los vividores y los fanáticos que los siguen. y lo peor......OS DA IGUAL!!!??
  Català 06/05/2021 7:48 am
  No se pas perquè us molesteu en acudir al govern de Madrid; la resposta la sabeu d'antuvi: un NO sistemàtic. I recorrer al Suprem?. Potser, amb una mica de sort, d'aquí a dos anys hauran resolt.
   Dani_Andreuenc 06/05/2021 9:53 am
   La Generalitat hauria d' haver demanat reduir el temps entre dosi i dosi. Aixi l' Estat les hagués espaiat. Al cap i a la fi es tracta de dur la contra pel sol fet que ho demana la Generalitat. Espanya em fa molt de fàstic. I per cert, no cal dir que dira el Suprem a totes les mesures que vulgui adoptar la Generalitat.

Nou comentari