Segon dia de paràlisi al SEPE per culpa d’un atac informàtic

El virus Ryuk ha obligat a aturar pràcticament totes les gestions de l'organisme i a reprogramar cites

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) viu el segon dia de paràlisi per culpa d’un atac informàtic generalitzat que ha bloquejat la pàgina web i a la seu electrònica, segons el Ministeri de Treball i Economia Social que “lamenta les molèsties causades” als usuaris. L’atac causat pel virus de segrest informàtic Ryuk ha obligat a suspendre pràcticament totes les gestions que es fan a les oficines perquè els treballadors han hagut d’apagar els equips informàtics per evitar que es propagui. Un equip de tècnics i experts ja fa més de 24 hores que treballa per poder tornar a l’activitat normal. El Ministeri de Treball sosté que “no hi ha notícia que cap organisme més estigui afectat” per la incidència. Al seu torn, el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, que treballa de manera molt estreta amb el SEPE, afirma que ha activat els protocols de seguretat però a les seves oficines es continua treballant. 

El director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez va assegurar aquest dimarts que l’atac no ha afectat ni el pagament de nòmines i tampoc ha posat en perill “dades confidencials” de l’organisme que, per exemple, gestiona la prestació d’atur o d’ERTO. Les oficines de l’organisme són espais sense paper i, per tant, la gran majoria de gestions s’han de fer a través d’un ordinador i per tant, davant l’apagada obligada dels equips informàtics els empleats es limiten a donar informació general perquè no tenen accés a cap base de dades.

Comentaris

  Ricard 10/03/2021 7:58 pm
  Segon SEGLE de paràlisi al SEPE volen diR!
  Professiuonal d'electrònica jubilat. 10/03/2021 5:21 pm
  Les xarxes, com a dispositiu electrònic que son, estan exposades a tota mena d'atacs. Qui se'n refia ´és un inconscient. O un ingenu.
  Professiuonal d'electrònica jubilat. 10/03/2021 5:21 pm
  Les xarxes, com a dispositiu electrònic que son, estan exposades a tota mena d'atacs. Qui se'n refia ´és un inconscient. O un ingenu.
  Tano 10/03/2021 4:32 pm
  España el hazme reir del mundo entero.

Nou comentari