El sector de l’esport recorre al TSJC la suspensió de l’activitat

Federacions i entitats creuen que la decisió del Govern és "errònia" i tindrà efectes "devastadors"

El món de l’esport torna a dirigir-se als tribunals per mantenir la seva activitat. Federacions i entitats han presentat aquest dilluns un recurs al TSJC en contra de la decisió del Govern que atura tota la competició esportiva i tanca equipaments i han demanat l’adopció de mesures cautelars. El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, ha considerat “errònia” la decisió de la Generalitat i ha defensat que l’esport organitzat “ha fet bé la feina” i s’ha d’entendre com un “bé essencial” per a la ciutadania. A més, ha insistit que el sector és segur i ofereix més traçabilitat i rigor que si l’esport es fa igualment per lliure però sense mesures ni controls.

El president de la UFEC s’ha referit, en aquest sentit, a dades del ministeri de Sanitat i ha assenyalat que les activitats esportives només són el 0,28% dels brots des de l’inici de la pandèmia. Segons ell, el sector té els mateixos arguments que quan ja va sol·licitar cautelars a l’estiu i el tribunal els va donar la raó però aquest cop “reforçats” per les dades sobre el risc de contagi. Per això, Esteva s’ha mostrat optimista en relació al recurs presentat al TSJC: “Tenim confiança que puguin mirar-ho amb els mateixos ulls”. Al prohibir els centres organitzats, ha denunciat, “es perd la traçabilitat” dels contagis i es continua fent esport de forma desorganitzada. De fet, Esteva s’ha referit a partits de vòlei, bàsquet o “massificacions” de gent corrent per la Barcelona com a exemples recents que ha vist d’això. “Demanem una reflexió a la Generalitat perquè entengui que som part de la solució i no del problema”, ha dit. A banda, ha recordat que a la resta de l’Estat els centres esportius no han tancat i per això ha reivindicat que a Catalunya també es preservi l’activitat. Esteva també ha avisat de “l’alarma social” en el món esportiu per l’impacte econòmic de les mesures. Els efectes, ha dit, seran “devastadors” per a treballadors i empreses.

Josep Viladot, president de Gestiona, l’associació catalana d’entitats de gestió d’instal·lacions esportives públiques, ha posat en valor el paper de les instal·lacions, per exemple, en la recuperació de persones que han passat la covid. A més, també ha destacat que darrere de cada centre municipal hi ha un “projecte social molt important”. S’ha referit, en aquest sentit, a programes d’integració o activitats per a nens.

Nou comentari