El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El secretari general de l’ONU insta a “deixar de fer servir la natura com un vàter”
  • CA

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha avisat els líders mundials en la cerimònia d’obertura de la cimera per la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26) que si no aturen l’escalfament global, “ens aturarà a nosaltres”. “Prou de fer servir la natura com un vàter“, ha recriminat aquest dilluns Guterres, avisant que si no hi ha un compromís ambiciós a la COP26, tots els països hauran de revisar anualment els seus plans climàtics.

Com a amfitrió de la trobada, el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, també ha instat els dirigents a actuar i ha avisat que “com més temps” esperin a reduir emissions, “més alt serà el preu” de l’escalfament global.”No tots ens assemblem a James Bond. Però tenim l’oportunitat de fer d’aquesta cimera el moment en què la humanitat va començar a desactivar la bomba”, ha dit Johnson en l’obertura de la cimera.

Més de 120 líders de tot el món es reuneixen dilluns i dimarts a la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26) de Glasgow per abordar l’emergència climàtica. El president dels Estats Units Joe Biden, el president francès Emmanuel Macron o la cancellera Angela Merkel són alguns dels dirigents que intervindran en la cimera, però hi ha grans absències com la del president rus Vladimír Putin, el president xinès Xi Jinping i el president del Brasil Jair Bolsonaro. Això, sumat a l’acord de mínims del G-20 per retallar emissions contaminants han rebaixat les expectatives d’aquesta trobada.

En el segon dia de la COP26, però el primer amb els líders, s’han produït aglomeracions i caos a l’entrada del Scottish Event Campus on se celebra la conferència mundial. La reunió de líders durarà dos dies, però les negociacions de la COP26 continuaran fins al 12 de novembre, inclús es podrien allargar si es compliquen les converses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a novembre 01, 2021 | 17:50
    Tano novembre 01, 2021 | 17:50
    La natura es com un vàter, perqué la gran majoria dels seus habitants, son uns porcs. Ni més, ni menys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa