Seat dedica la línia del León a la producció dels respiradors sanitaris

La línia del Seat León a la planta de Martorell ja no produeix cotxes, sinó respiradors sanitaris assistits amb el motor adapta dels neteja parabrises. L’empresa, que ha col·laborat amb altres companyies com Protofy.XYVZ per crear el respirador OxyGEN, dedica actualment 150 treballadors a la producció i acoblament de les diverses peces que calen per fabricar els respiradors. Actualment, un respirador està fent un test de llarga durada com a part del procés d’homologació, mentre la línia segueix produint. “La motivació de totes les persones que participem en aquest projecte és ajudar de la manera que sabem, que és fabricant en sèrie un equip, aquesta vegada per salvar vides”, assegura Nicolás Mora, de l’àrea de producció de Seat Martorell

La clau del respirador impulsat a la planta de Martorell és el neteja parabrises. Amb engranatges impresos a SEAT, eixos de caixes de canvis i un motor adaptat de neteja parabrises, el projecte va començar a agafar forma. L’equip d’enginyers de l’empresa automobilística va dissenyar fins a 13 prototips abans d’arribar al model final.

“Modificar una línia de muntatge que fabrica subxassís, una peça de cotxes, i poder-la transformar per fabricar respiradors ha estat una feina complexa en la qual s’han implicat moltes àrees de l’empresa i ho hem fet en el temps rècord d’una setmana”, afegeix Sergio Arreciado, de l’àrea d’Enginyeria de Processos de Seat.

Cada respirador compta amb més de 80 components electrònics i mecànics i passa per un exhaustiu control de qualitat amb esterilització de llum ultravioleta.

Nou comentari