El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vacunació amb AstraZeneca es reprendrà la setmana que ve
  • CA

Espanya reprendrà la propera setmana la vacunació amb AstraZeneca. Aquest és el plantejament que ha fet el govern espanyol a les comunitats, segons han explicat fonts coneixedores, i les autonomies hi estan d’acord. La decisió es formalitzarà en un nou Consell Interterritorial el proper dilluns. Entretant, divendres i dissabte hi haurà reunions de la ponència de vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir en quins termes es tornen a administrar les dosis, per si calgués establir algun tipus de franja d’edat o limitació en els col·lectius. L’Agència Europea del Medicament assegura que la vacuna en qüestió és “segura i eficaç” i desvincula per ara els casos de trombosi del vaccí, tot i admetre que no ho pot descartar definitivament.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet seves les paraules de l’EMA i ha reincidit en el missatge de la seguretat del producte d’AstraZeneca. També ha destacat que el Consell Interterritorial ha pres la decisió per unanimitat tal com dilluns es va prendre la de suspendre la vacunació fins al pronunciament de l’organisme europeu, tot plegat amb la voluntat de “maximitzar beneficis i minimitzar riscos”.

També ha incidit en la seguretat de la vacuna la directora de l’Agència Espanyola del Medicament, María Jesús Lamas, que ha preguntes dels periodistes ha considerat que la reputació de les vacunes “no s’ha ressentit” de tota la polèmica. “Això ha d’enfortir la confiança en les vacunes. Són segures i eficaces, i si hi ha algun problema es reavalua i es torna a dir que són segures i eficaces”, ha explicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ni Jalem Ni Jalarem a març 19, 2021 | 08:49
    Ni Jalem Ni Jalarem març 19, 2021 | 08:49
    Vaccinació a ritme de funcionari gandul. Deuen pensar que el Covid també descansa el diumenge i convoca comissions abans d'emprendre noves infeccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa