Sanitat podria reduir aviat l’ús de la mascareta

Simón ha assenyalat que la bona evolució de la campanya de la vacunació i la baixada de la corba de contagis anticipen que la relaxació de mesures podria no estar molt llunyana

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, no ha descartat que “en molts pocs dies” es pugui plantejar un relaxament de l’ús de la mascareta, almenys en exteriors, si les xifres de la pandèmia continuen acompanyant com fins ara. En tot cas, Simón ha subratllat que caldrà identificar el “moment”, que podria ser quan totes les Comunitats Autònomes descendeixin dels 150 infectats de covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. En aquest sentit ha indicat que a mida que la immunització vagi avançant també s’homogeneitzarà la situació de les Comunitats, però ha alertat que, de moment, encara hi ha diferències de consideració entre unes i altres. Davant d’aquest escenari, Simón ha tornat a demanar prudència i ha recordat que relaxar una mesura ha d’estar associat indissolublement a “complir les altres”. El director del CCAES ha reiterat que ara com ara no es pot descartar que les aglomeracions de gent que s’han tornat a repetir en el segon cap de setmana sense estat d’alarma tinguin una incidència en la corba de la pandèmia.

En paral·lel, tot i que ha apostat per analitzar la situació de cada territori per aplicar-hi les mesures oportunes en funció de l’evolució de la pandèmia, Simón ha volgut recordar que el ritme de vacunació farà canviar la situació en breu. “Incrementem la població immunitzada a raó de prop d’un 1% diari. Això vol dir que d’aquí a un mes tindrem una situació ben diferent. Es podria aplicar alguna mesura comuna a tot el territori, però caldrà analitzar-ho en el seu moment”. Simón ha calculat que, entre la gent vacunada i la que ha passat la malaltia, es podria estar a l’entorn del 40% de població “amb un grau d’immunitat important”.

Comentaris

    Miquel 17/05/2021 10:15 pm
    Necessiten calers per continuar construint submarins de 1000 milions, TGV's sense passatgers i acabar d'arreglar la tomba de Mingorrubio i per això cal que vinguin forces turistes, perquè els diners de la UE ja estan repartits. A l'octubre les UVIS plenes a vessar de COVID
    Raül 17/05/2021 9:53 pm
    Mai no hi ha hagut raons sòlides per fer obligatori l'ús de mascaretes a l'aire lliure. Es sap que el risc de contagi és negligible per encreuar-se amb algú pel carrer i que si t'ature i parles amb algú també és molt baix.

Nou comentari