El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat estudia administrar només una dosi a qui ja hagi passat la COVID-19
  • CA

La secretària de Sanitat de l’Estat espanyol, Silvia Calzón, ha avançat que la Comissió de Salut Pública, en el qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, està estudiant administrar només una dosi a aquelles persones que ja hagin superat la COVID-19. En roda de premsa aquest dijous juntament amb el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, la secretària d’Estat ha avançat que aquest grup d’experts ja està treballant en la quarta actualització de l’Estratègia de Vacunació.

“Es torna a debatre sobre com actuar amb les persones que ja han passat la malaltia, si amb una o dues dosis”, ha assenyalat Calzón. També, ha informat que el grup de vacunació es va reunir dimecres passat i al llarg d’avui i demà amb les CCAA per a “conferir especial atenció a la segona etapa de vacunació, a partir d’abril, quan la disponibilitat de les vacunes serà molt major“, ha destacat.

La secretària d’Estat també ha assenyalat que està “en contínua revisió” la decisió de deixar fora de la vacunació amb AstraZeneca als majors de 55 anys. “Ja vam dir des del principi que no sols dependria dels assajos clínics de AstraZeneca als Estats Units, sinó de la contundència de les dades que ens puguin oferir altres països sobre efectivitat real. Hi ha algun article publicat, sobretot del Regne Unit, però no han completat tot el procés d’avaluació. Estem esperant que augmenti l’evidència per a prendre una decisió amb totes les garanties”, ha detallat.

D’altra banda, Calzón ha avançat que la Comissió de Salut Pública també es troba “estudiant i treballant” un document per a fixar possibles relaxacions de les mesures, “en condicions de seguretat”, en les residències on ja s’ha realitzat la vacunació.

En relació a un possible passaport que garanteixi que aquesta persona s’ha vacunat de la COVID-19, Simón ha rebutjat ser un “escèptic”. “Em mostro prudent amb els períodes i les dates. Hi ha molts factors que cal considerar a l’hora de plantejar aquests certificats. És prudent donar-li un baix perfil perquè es poden generar moltes males interpretacions i mal ús dels recursos. Quan tinguem un document adequat que no sigui discriminatori, podrem utilitzar-lo de la millor manera possible. La qüestió és que el passaport aporti garanties de seguretat i qualitat adequades”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa