Sanitat confirma quatre trombes mortals després de vacunar-se amb AstraZeneca

Només s'han detectat vint casos de trombosi entre el total de vacunats a l'estat

Sanitat ha confirmat aquest dijous 4 morts després de vacunar-se amb AstraZeneca, amb una mitjana d’edat de 43 anys. Per ara, hi ha un cinquè cas en estudi i només s’han detectat vint casos de trombosi entre el total de vacunats a l’Estat. El Ministeri de Sanitat es reafirma en la seva decisió de vacunar amb Pfizer als menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca i atribueix a “un gravíssim problema de comunicació” la creença que es pot triar entre l’una i l’altra, ja que, amb aquesta indicació es busca “evitar una mort per cada milió de vacunats” .

Tal com han recordat, Sanitat va prendre la decisió a principis d’abril de vacunar amb AstraZeneca només a majors de 60 anys per l’aparició de casos de trombosi “molt rars”, sobretot en persones de menor edat, seguint l’exemple d’altres països europeus com França o Alemanya. En aquest sentit, el Ministeri ha detallat que, a Espanya, el nombre de casos trombosis amb trombocitopènia notificats en població de 30 a 39 anys és de 14 casos per cada milió; en la de 40 a 49, d’un total de 12 casos per cada milió.

D’altra banda, el ministeri ha recordat que els resultats preliminars de l’assaig clínic ‘CombiVacs’, posat en marxa per l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), i que demostra l’eficàcia d’una segona dosi de Pfizer després de la de AstraZeneca. La decisió, però, es va prendre “fonamentalment a la vista de les dades de seguretat”. En aquest sentit, han aclarit que l’única pregunta a la qual pretenia respondre l’estudi és si l’administració d’una vacuna d’amb tecnologia d’ARN missatger, com és el cas de Pfizer, incrementava la resposta immune.

Finalment, han aclarit que en aquest context de “virus endèmic”, que podria quedar-se durant uns anys i per al qual, per tant, es necessitarien dosi “de record”, “no és improbable que moltes de les persones vacunades amb tecnologia d’adenovirus, com AstraZeneca, rebin vacunes d’altres plataformes, com d’ARN missatger o vacuna de proteïna, com la de Novavax”.

Comentaris

    ll 27/05/2021 11:16 pm
    Visca les vacunes!!
      III 28/05/2021 11:04 am
      Aprèn a discernir, el teu entorn, la informació i la realitat. Visca els vaccins anti-covid-19 de Pfizer i Moderna. No generalitzis, populista, ximplet i tros de quòniam.

Nou comentari