El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat autoritza la quarta dosi per a immunodeprimits

El ministeri de Sanitat ha aprovat aquest dijous la quarta dosi de la vacuna contra la Covid, però només per una part de la població més vulnerable al virus. En total, en tot l’Estat, són 120.000 persones que reben alguna mena de tractament amb fàrmacs immunosupressors. Aquestes persones rebran la vacuna als cinc mesos de l’última dosi. En aquest grup hi ha trasplantats, malalts de càncer o de VIH i persones amb síndrome de Down.

Prèviament, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el govern espanyol ha decidit obrir la vacunació per als majors de 18 anys, una petició de Salut. Es farà per franges, començant per la de 30 a 39 i continuant en funció de la disponibilitat de cada comunitat. Salut també va plantejar que s’escurcés l’interval de sis mesos des de la segona dosi per quan s’ha rebut Pfizer o Moderna i Sanitat ha recollit la proposta i l’ha reduït un mes. Ara, l’interval des de la segona dosi és de cinc mesos, tal com recomana, per exemple, el Centre de Control de Malalties dels Estats Units (CDC).

Fins ara, només podien demanar hora les persones de 55 a 59 anys. Els responsables sanitaris insisteixen en els darrers dies en la importància de rebre la tercera dosi quan toqui per augmentar la protecció davant la variant òmicron i més en plena sisena onada. També recalquen que cal demanar cita prèvia per evitar al màxim la concentració de persones en una zona petita.

Gairebé un terç dels catalans ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Segons les dades del departament de Salut, el 30,9% de la població s’ha posat la dosi de record, mentre que el 76,8% porta la pauta completa –primera i segona dosis–.  El descontrol de la pandèmia provocat per la irrupció de la variant Òmicron ha portat les autoritats sanitàries a donar prioritat absoluta a les terceres dosis i obrir aquesta quarta per les persones immunodeprimides.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Negi Conspi a gener 13, 2022 | 19:12
    El Negi Conspi gener 13, 2022 | 19:12
    I la cinquena i la sisena i anant fent quartos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa