El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez proposa que les farmacèutiques atorguin llicències voluntàries per produir vaccins
  • CA

El govern de Pedro Sánchez proposa que les companyies farmacèutiques atorguin de manera voluntària llicències perquè altres empreses puguin produir vaccins contra la covid. És una de les pedres angulars de la iniciativa que l’executiu ha difós ja entre els socis de la Unió Europea en forma de ‘non-paper’, que també preveu augmentar la producció global dels vaccins i accelerar-ne la distribució. A parer de l’executiu de Sánchez, el canvi de postura de l’administració nord-americana amb Joe Biden al capdavant no és suficient per garantir que les vacunes arribin arreu.

La proposta espanyola permetria, segons l’executiu, fer que el procés fos més ràpid.L’executiu estatal celebra que la posició que ha adoptat l’administració Biden “marca el camí” que ja van iniciar l’Índia i Sud-àfrica a l’Organització Mundial del Comerç (OMC), però subratlla que l’exempció temporal de la propietat intel·lectual “no és suficient” per garantir l’accés de les vacunes als països en vies de desenvolupament.

D’una banda, afirmen des de la Moncloa, aprovar la mesura comportarà temps, per la qual cosa “mentrestant es requereix que les farmacèutiques siguin flexibles accelerant la concessió de llicències voluntàries”. D’altra banda, cal “reforçar” la transferència de coneixement i tecnologia, “augmentar” la producció global de vacunes i “accelerar” la distribució arreu del planeta. Sánchez durà la proposta a la Cimera Social Europea que comença aquest divendres a Oporto, a Portugal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa