El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez manté les expectatives de vacunació malgrat la suspensió d’enviaments de Janssen
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres en les expectatives de vacunació malgrat la suspensió d’enviaments de la vacuna Janssen. Durant la seva compareixença al Congrés ha afirmat que el seu govern espera que hi hagi 15 milions de persones vacunades a la setmana del 14 de juny per arribar als 25 milions a finals de juliol i als 33 milions de vacunats, el 70% de la població, a finals d’agost. Sánchez també ha apuntat que el seu govern “ja ha tramitat l’accés a més de 182 milions de dosis de cinc vacunes per al 2021 i 2022”. Ha admès que això serà “si es compleixen els enviaments per part de les grans farmacèutiques”, i ha apuntat que “els endarreriments que s’han produït aquests mesos són fruit dels endarreriments en el lliurament de dosis”.

Sánchez també ha avançat que la Comissió de Salut Pública aprovarà una nova modificació dels grups que reben la vacuna per adaptar-los a la suspensió de l’administració d’AstraZeneca a menors de 60 anys. “L’estratègia de vacunació no és un procés tancat, sinó viu” i “seguim cada dia les recomanacions de les autoritats sanitàries i els escenaris canviants”, ha dit, i “el nostre objectiu és vacunar, vacunar i vacunar amb total garantia i seguretat”.

Sánchez també ha apuntat que el seu govern espera rebre entre abril i juny 38 milions de dosis de vacunes de Pfizer, AstraZeneca, Moderna i Janssen. S’hi sumarà la vacuna alemanya, CureVac, pendent de l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. Són 3,5 vegades més que les que han arribat al primer trimestre de l’any, ha dit, i “entre juny i setembre esperem rebre 45 milions de dosis”. En total són 87 milions de dosis entre abril i setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa