Sánchez firma l’hagiografia del “valent” Iceta

El president espanyol fa el retrat del líderl del PSC, a qui titlla "d'home essencial" pel socialisme català i espanyol

Música de violins aquest dissabte al comitè federal del PSOE celebrat a Barcelona on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat impuls a la candidatura del ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la presidència de la Generalitat. Abans, però, ha volgut recitar l’hagiografia de qui havia de ser primerament el candidat socialista, Miquel Iceta.

Sánchez s’ha vist obligat a recapitular la història recent del socialisme català per posar en valor que Iceta “va agafar les regnes del PSC en un moment molt complex” pel partit que lidera. El líder del PSOE s’ha endinsat aleshores en un relat amb tints bèl·lics. “Hi havia qui somniava amb la seva desaparició, era el que necessitaven alguns per consumar la divisió de Catalunya, fracturar-la en trinxeres per obligar cada català a escollir una facció, arraconar la concòrdia i entregar-se a una baralla salvatge per aniquilar l’oponent”, ha dit.

Després de bastir aquest marc, Sánchez ha presentat la figura d’Iceta com la d’aquell que va irrompre a escena per posar les coses al seu lloc. “Llavors va arribar en Miquel, el coneixem bé, una persona de reflexió, d’estudi, un lector voraç, que es va entregar a la tasca de treballar per la unitat del PSC”, ha manifesat el president espanyol.

Iceta, ha seguit Sánchez, “és una persona amb una profunda ironia, amb un profund sentit del deure, també empatia i un molt bon sentit de l’humor, quelcom molt important per la política catalana i espanyola: un valent”.

“Home essencial”

Els elogis de Sánchez cap a Iceta, que escoltava el discurs del líder socialista espanyol amb atenció, no s’han aturat aquí. “En Miquel va defensar l’orgull de les idees socialistes, va reivindicar la raó quan l’exaltació cotitzava a l’alça, ha estat i és un home essencial pel socialisme català i espanyol, un home essencial perquè el socialisme resistís a Catalunya i a Espanya”, ha reblat.

Per Sánchez, el líder del PSC “ha estat i és un home essencial perquè Catalunya no fos arrossegada pel sense sentit i l’enfrontament”. El president del govern espanyol ha afegit que Iceta s’havia guanyat ser el candidat a la presidència de la Generalitat però que la seva “generositat” ha fet que s’aparti. Un dia, ha explicat Sánchez, el va anar a veure al despatx per dir-li que Catalunya no necessitava un bon candidat sinó un bon president i que aquest havia de ser Illa.

“En Miquel va tenir la grandesa de la generositat, tenia el dret de ser candidat, ningú se li discutia, s’ho havia guanyat però va decidir deixar pas”, ha conclòs Sánchez.

Comentaris

  Gerko 23/01/2021 8:01 pm
  Vol dir els "valents" sondejos que no situaven enlloc l'inefable Iceta. Aleshores a algú de Madrid estant, se li acudí col·locar el "cupo catalan ministerial" el qual era situat en un "ministerio" que no té gaire feina... quan no hi ha pandèmies, i la seva faç que aleshores solament coneixien a la Roca del Vallès, aparegué sobretot als canals que veuen els votants de partits sucursalistes a casa nostra i vet-ho ací. Això sí Illa va haver de tornar a pronunciar les D finals de mots castellans com havia fet sempre en comptes d'intentar-ho canviar per Z. No l'havíeu sentit ? Era realment penós.
  Octubrista 23/01/2021 7:48 pm
  Estic d'acord amb en Xànxes, al menys en part. En mandonguilla s'ha esforçat tant com ha pogut per mantenir Catalunya sota la bota de Castella, ha estat sicari fidel del PPSOECOC'S fins uns límits que pocs assolirien sense vomitar fins a treure el fetge per la boca. Fins i tot concediria que potser el seu esforç ha contribuït a ajornar temporalment l'inevitable alliberament de Catalunya. Penso que Xànxes hauria de fer Iceta Oberstandartenführer del servei de neteja de les cagadores del "Valle de los Caídos" en agraïment pels seus serveis.
  Farta d'Espanya 23/01/2021 5:34 pm
  Iceta mai es va oferir per deixar de ser candidat. S'ho inventen. Aviat ho sabrem, va passar igual a Cs. Carrizosa va fer com l'Illa, imposats d Es de Madrid
  Ricard 23/01/2021 5:04 pm
  Els estrangers apallissadors de gent indefensa que ens expliquen? Quins pebrots!

Nou comentari