Sàmper, sobre Trapero: “És tornar les coses al terreny d’on mai haurien d’haver sortit”

El conseller defensa la restitució en una entrevista a TV3 i nega que hagi causat "malestar" a la cúpula

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha celebrat aquest dijous la restitució de Josep Lluís Trapero com a màxim responsable dels Mossos d’Esquadra i ha negat que la decisió hagi generat “malestar” a la cúpula de la policia de la Generalitat. “És tornar les coses a el terreny d’on mai haurien d’haver sortit”, ha advertit en una entrevista a TV3 hores després de la restitució del major, que va ser cessat l’octubre del 2017 i absolt per l’Audiència Nacional aquest octubre, tres anys després.

D’altra banda, Sàmper ha posat en valor la feina de qui ha estat comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, des del juny del 2019: “Aquí hi ha una restitució, en cap cas una destitució”, ha aclarit.

Ha recordat que el major Trapero va ser cessat per l’Estat i que no es va tractar d’una decisió presa per la Generalitat, cosa que segons Sàmper “mai hauria d’haver passat”. Ha afirmat que Trapero va sol·licitar disposar d’uns dies per valorar si acceptava o no la restitució: “És obvi que un procediment com el que ell ha tingut ha ocasionat un desgast. Són tres anys de molta tensió judicial, que afortunadament han acabat amb una sentència absolutòria”, ha argumentat.

D’aquesta manera, ha reivindicat la figura de Trapero i la del cos dels Mossos d’Esquadra durant la jornada de l’1-O de 2017, i els ha comparat “amb altres comportaments no tan modèlics, com el de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil”.

Nou comentari