Sàmper diu que el decret contra els desnonaments és un “pedaç” perquè Catalunya “no té competències”

El conseller confia que amb Trapero la gestió dels Mossos sigui més "garantista"

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que el Govern fa “pedaços” perquè “no té competències”, en referència al decret català per aturar els desnonaments. En una entrevista a la SER ha exposat que l’executiu català “espera” que l’Estat delegui competències o actualitzi el decret d’alarma per incloure una moratòria de desnonaments mentre duri la pandèmia. El conseller també ha explicat que amb el retorn de Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos confia que la gestió dels desnonaments es farà de manera més “garantista”, perquè ha argumentat que ja havia solucionat casos per mitjà de la mediació i que sempre dedica el 50% de les intervencions a temes socials. “No podem donar imatge de força”, ha exposat.

El conseller ha reconegut que malgrat el decret català, aturar els desnonaments és competència del govern espanyol, que hauria de “preveure una moratòria fins que s’acabi el decret d’alarma que és al mes de maig”. Ha dit que “s’estan fent gestions perquè arribi, i entre tant anem fent pedaços”. 

Sàmper, que és advocat de professió, ha dit que si un jutge ho enfoca des del punt de vista competencial, ni Catalunya ni cap comunitat autònoma pot legislar sobre aquesta qüestió. “Tenim el que tenim, i esperem que arribi la delegació de competència o bé una actualització del decret d’alarma de Madrid”. El conseller ha lamentat que “en el moment de la complexitat i pobresa actual, a sobre hi hagi persones que no tinguin lloc on dormir i on viure”.

Pel que fa al paper que hi juguen els Mossos d’Esquadra, Sàmper ha dit que “només el 2% o 3% dels desnonaments arriben a ser conflictius per les imatges”, i considera que han de ser “tan garantistes com sigui possible” perquè “actuar amb la força hauria de ser l’última opció”. 

 

Nou comentari