Salvador Macip: “Espanya està fent el ridícul amb la vacuna d’AstraZeneca”

El metge explica que el millor seria “donar el màxim de primeres dosis possible” en comptes d’esperar a la segona

El metge i investigador Salvador Macip ha carregat aquest divendres contra la gestió que està fent l’Estat espanyol amb la vacuna d’Astrazeneca, un vaccí que aquí només s’administra a menors de 55 anys. Ha explicat que “Espanya s’està quedant sola i està fent el ridícul” perquè països del nostre entorn l’estan aplicant des del principi a la gent gran, una recomanació que ja va fer l’Agència Europea del Medicament i l’Organització Mundial de la Salut. “Ara sí que hi ha prou dades per pensar que és igual d’eficaç que altres vacunes”, ha afegit.

Preguntat sobre un altre aspecte fonamental de l’estratègia de vacunació, Macip ha opinat que a dia d’avui s’ha demostrat que és millor “donar el màxim de primeres dosis possible” i no esperar sempre a donar una segona dosi a la població vacunada. L’investigador ha assenyalat que aquest debat està sobre la taula des que van arribar les vacunes, i que la seva decisió ara seria clara un cop vista l’efectivitat que ja té la primera dosi.

Per altra banda, Macip s’ha mostrat contrari a relaxar mesures restrictives per a les festivitats de Semana Santa. Ha apuntat que ell sempre és “prudent” i que molts cops s’ha demostrat que és perillós “desescalar abans d’hora”. “Hem d’intentar evitar els errors anteriors”, ha dit.

Comentaris

  Xavier 06/03/2021 12:32 pm
  Penso que'l titular no es correcte. Sempre crean maranya, Igual que molts Diariis de Madrid contra Cat. Estem fen exactamente el mateix que'lls. De que ens queixem llavors???.
  RAMON A 05/03/2021 10:49 am
  Son el cul d Europa.Que pots esperar
  Ecspanya fa el ridícul sempre! 05/03/2021 9:10 am
  I els ecspanyordos n’estan força contents... de regirarse a la merda...
  Nuri 05/03/2021 8:59 am
  Si només fos amb això ja podrien estar contents els escanyolets
  Català 05/03/2021 8:25 am
  Dr. Macip. amb tots els respectes, no hi entreneu res. la comisió d'Astrazeneca és més baixa que la de les altres productores de vacunes, aquesta és la raó.
  Manel 05/03/2021 8:25 am
  Cap novetat, espanya fa el que ha fet sempre, el ridicul

Nou comentari