Salvador Macip demana prudència en la desescalada: “Cal recuperar les llibertats amb mesura”

L’investigador de la Universitat de Leicester demana autoritzar ja la vacunació amb AstraZeneca als majors de 55 anys

El genetista i professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de la Universitat de Leicester Salvador Macip creu que cal mantenir la prudència en les restriccions, tot i la millora de les dades epidemiològiques de covid. Segons ell, no s’ha de perdre el “seny” ni autoritzar actes massius. “Cal recuperar les llibertats amb mesura”, sobretot pel que fa a l’oci i la restauració, ha dit en una entrevista a ‘Filling the sink’, el podcast de Catalan News, que es publicarà dissabte. Per a Macip, el confinament comarcal ha funcionat i creu que no s’haurien d’eliminar del tot les restriccions fins que no hi hagi bona part de la població adulta vacunada. Macip admet que el percentatge de vacunació a Catalunya és molt inferior a Anglaterra, i per això les restriccions haurien de durar més.

D’altra banda, creu que a l’estat espanyol li falta “agilitat i valentia” en la presa de decisions, com l’autorització de la vacuna d’AstraZeneca per a majors de 55 anys. Segons ell, està demostrat que aquesta vacuna no és perjudicial per als més grans i per tant s’hauria de vacunar a aquesta franja de la població. A més, ha explicat que les vacunes autoritzades actualment funcionen eficaçment amb totes les variants que estan sorgint, tot i que amb les de Brasil i Sudàfrica no ho siguin tant.

Comentaris

    un marcià per l'espai sideral 11/03/2021 5:26 pm
    Endolla-te-les tu, i totes, per més seguretat. La inconsciència o el servilisme en casos de mort, són delictes, amic meu. Cinc països europeus aturen el verí d'Oxford i ja en són uns quants que han aturat la inoculació del verí que tu proposes. Lluir el teu rostre a la premsa, evidencia de quina part estàs. És lamentable que gent que se suposa que ha estudiat, pugui arribar a dir les beneiteries que surten de la teva boca. Ets un lacai del Nou Ordre Mundial i ho saps molt millor que jo. La gent va despertant i us demanarà explicacions i responsabilitats dels vostres actes. Sincerament amb una mortalitat del 0,02% creus que s'ha de inocular (saps millor que jo que no és una vacuna) un verí no testat a tot el món -malalts i sans-, o em diràs que amb mig any n'hi ha prou? Us demanarem responsabilitats, no ho dubtis. Christian Drosten ja té una denúncia per delictes de lesa humanitat. El ximple matemàtic Fergusson està desaparegut en combat. Pots dormir tranquil?

Nou comentari