El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les causes de l’insomni primaveral, un desajustament molt molest

La primavera complica la salut de la pell, però aquest no és l’únic problema. En molts casos també provoca al·lèrgia o astènia primaveral i fins i tot pot comportar patir el que es coneix com a insomni primaveral. Es tracta d’un desajustament temporal de l’organisme que no comporta cap problema de salut a la llarga tot i que és molt molest per les persones que el pateixen durant aquesta època de l’any. Dormir és molt important per afrontar el dia a dia de la millor manera i no tenir mal de cap i cansament al llarg de la jornada. Però per què es produeix aquest insomni primaveral?

Dormir bé és primordial per mantenir una bona salut, però l'insomni primaveral ho pot complicar / Pixabay
Dormir bé és primordial per mantenir una bona salut, però l’insomni primaveral ho pot complicar / Pixabay

Les causes de l’insomni primaveral

Per poder posar remei a l’insomni primaveral cal saber què el provoca. Sorgeix pels següents motius:

  • Dies més llargs: els bioritmes del cos s’alteren perquè hi ha més hores de llum. El cos es manté més actiu perquè com la nit arriba cada cop més tard li costa assimilar que ha d’anar a dormir. Això fa que costi molt més agafar el son.
  • Més calor: com que hi ha més temperatura el cos ha de treballar per aclimatar-se i costa dormir bé. És per això que a l’estiu les nits són molt complicades
  • Canvis en la humitat: el canvi de temperatura fa que també variï la humitat. L’ambient es torna més sec i això influeix en el descans perquè és un canvi més que l’organisme percep encara que no ho sembli.
  • Al·lèrgia al pol·len: la primavera és l’època de l’any més difícil per totes les persones que pateixen d’al·lèrgies. Alguns símptomes són la mucositat, la dificultat per respirar i el malestar general. Això s’agreuja a la nit, per la qual cosa dormir resulta molt complicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Spain is PAIN a maig 08, 2023 | 21:48
    Spain is PAIN maig 08, 2023 | 21:48
    I sobretot per adelantar l'hora en aquest país de cretins, que estem a GMT 0 i ens fan anar a +2. Això comporta problemes i desajustos del ritme circadià natural. Doneu les gràcies a Franco per el mal que ens provoquen, i encara aquests ximplets no ho han arreglat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa