Salut trucarà els majors de 60 que encara no hagin rebut la tercera dosi

El Departament de Salut trucarà totes aquelles persones majors de 60 anys per a vacunar-les amb cita prèvia amb la dosi de record, ha informat aquest divendres. A banda d’aquesta via, aquestes persones també poden seguir demanant cita prèvia entrant a VacunaCovid. Salut ha recordat que hi ha més de 180.000 cites disponibles als punts de vacunació per vacunar persones de 60 anys o més o per a les hagin rebut la monodosi de de Janssen. A partir de la setmana que ve intensificarà més les accions encaminades a reforçar la immunització de les persones majors de 60 anys contra la Covid-19, que urgeix per l’avançament d’Òmicron a les portes de Nadal.

A més de les trucades, Salut també està potenciant l’elaboració i difusió de material audiovisual que recorda la importància de rebre aquesta dosi de record per a qui tingui més de 60 anys. Salut diu en un comunicat que la necessitat de reforçar la protecció d’aquestes persones guanya importància en un context de notable creixement dels casos, amb especials incidències en aquest col·lectiu. De fet, amb dades a 13 de desembre, la incidència de casos a 7 dies de les persones d’entre 60 i 69 anys és de 347.

A més, les persones majors de 60 anys estan ara ingressant més a planta i a les UCI’s dels hospitals catalans, en part perquè són persones que encara no han rebut la dosi de record i, conseqüentment, la seva immunitat ha anat disminuint d’ençà de rebre, fa mesos, la segona dosi. En aquest sentit, amb dades de dijous, la taxa d’ingressats a planta per 100.000 habitants entre el grup 60-69 anys és de les més elevades —arriba al 34 per 100.000—, i segueix una tendència ascendent. Pel que fa a les UCI’s, aquest grup d’edat és el que té la taxa més elevada de totes —13 per 100.000—, només seguida de prop de la del grup 70-79, que és de 9. En números absoluts, el grup 60-69 és qui més pacients té a l’UCI: 112 dijous, quan gairebé una setmana abans hi havia 73.

De fet, fa setmanes que Salut recorda que la prioritat absoluta és accelerar la vacunació amb dosis addicionals als majors de 60 anys, perquè com indiquen les dades és el grup d’edat que més ingressa i més UCIs necessita. Malgrat que Catalunya ha administrat més de 1,3 milions de terceres dosis, només tenen la dosi addicional el 40,7% de les persones d’entre 60 i 69 anys.

Comentaris

    Sergi Desembre 17, 2021 | 16:18
    Solament recordar-vos que al col·lectiu nascut entre el 1952 i 1961 (el grup 60-69) els hi varen subministrar majoritàriament el vaccí AstraZeneca... Evidentment la dosi de "record" no serà d'AstraZeneca.
    Al Sergi. Desembre 18, 2021 | 14:06
    Tranquil i gràcies, Sergi. JO fins que un metge no em faci per escrit l'obligatorietat de posar-me la primera vacuna, no començaré. Estic súper bé, ni encomano ni m'encomanen, per tant, NO PROBLEM!

Nou comentari