Salut considera “impressionant” el descens de casos de Covid-19 a Catalunya

“Arribar fins aquí sense mesures estrictes és un èxit de tots”, destaca el cap de la unitat de control de l'epidèmia

El director de la unitat de vigilància de la Covid-19 del Departament de Salut, Jacobo Mendioroz, ha titllat aquest dilluns d’“impressionant” el descens actual de la corba de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya. Mendioroz ha destacat el descens de la velocitat de propagació per sota d’1 i l’ha vinculat a “l’esforç de les persones que fan bondat, que es cuiden molt i redueixen interaccions”. El responsable de Salut ha manifestat que aquestes persones “no surten tant als mitjans de comunicació com els que no fan el mateix exercici de responsabilitat”.

Tot i aquesta tendència, Mendioroz recorda que “la situació assistencial és dolenta” i que “encara que baixi la corba, el sistema acabarà tenint major saturació”. La majoria de regions “estan baixant”, només Barcelona, Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu segueixen amb una Rt per damunt de l’1.

Salut també observa amb atenció la incidència elevada a l’Aran, Olot i algunes zones del Montsià, que registren més casos. “Les persones que viuen en aquestes zones han de ser conscients que hi haurà més casos en el seu entorn”, ha remarcat Mendioroz, que també ha subratllat que el percentatge de positivitat de les proves que es fan també està disminuint. Malgrat tot, ha afegit, “encara que baixem en el número de casos és moment de continuar empenyent”.

“Arribar fins aquí sense mesures estrictes és un èxit de tots”, ha destacat Mendioroz.

Comentaris

  jg 25/01/2021 6:23 pm
  en murcia está sucediendo lo mismo: la bajada de los ultimos dias es tan fuerte como la subida de la tercera ola....pero las ucis siguen llenas y necesitaran varios dias para descongestionarse....hay que ser optimistas...
  Ramon 25/01/2021 3:41 pm
  Pel que sembla, ser soci del Barça és factor d'alt risc d'encomanament.
  Ramon 25/01/2021 3:31 pm
  Ah, així doncs ja no hi ha raó per no fer ipso facto les eleccions del Barça?
  Bot 25/01/2021 2:52 pm
  Desobediència civil mundial contra l’ataca a tota la humanitat amb l’excusa d’una simple grip
  Ferran 25/01/2021 2:29 pm
  Podría ser gracias al Illa, por eso se viene para Barcelona (presumiblemente vacunado) para recoger en las urnas el premio y una medalla. La medalla es negra y parece ese agujero por el que los proctólogos hacen sus exámenes y se llama ojete. Tiene la virtud de los boomerang, si la lanzas te vuelve...Parece que como el karma.
   Moe 25/01/2021 4:32 pm
   I a sobre ho presenten com un bon gestor, o com si hagués fet alguna cosa realment bé, tot això quedant patent que és un incompetent i inútil com a pocs, només comparable a MIKI Iceta o la Sra. Granados. De veritat hi ha gent plantejant-se donar-li el vot a aquest sense sang i incompetent ?.

Nou comentari