El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut demana ampliar la tercera dosi a més grups d’edat
  • CA

El Departament de Salut ha proposat a l’Estat que obri a més grups d’edat la dosi de reforç, que de moment poden rebre els majors de 40 anys -a part dels professionals sanitaris i les persones vacunades amb AstraZeneca i Janssen-. També ha plantejat que escurci l’interval de sis mesos des de la segona dosi per quan s’ha rebut Pfizer o Moderna -tres mesos en el cas de les dues altres vacunes-. La idea de Salut serien cinc mesos, seguint recomanacions com les del Centre de Control de Malalties dels Estats Units (CDC). Aquestes qüestions s’abordaran aquest dimecres a la Ponència de Vacunes i, després, a la Interterritorial i a la Comissió de Salut Pública.

En una roda de premsa aquest dimecres, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ha sostingut que l’administració de la tercera dosi s’ha basat sobretot en una estratègia per edats però que també consideren “prioritari” protegir al col·lectiu de persones amb dependèndia i els seus cuidadors. Cabezas preveu que en els propers dies hi haurà “notícies” en aquests àmbits, ja que la Ponència de Vacunes, el grup d’experts que marca l’estratègia d’immunització a nivell estatal, es reuneix aquest dimecres.

La secretària de Salut Pública també ha fet una nova crida a vacunar-se i a protegir-se amb la dosi de reforç en cas de formar part d’un dels grups que ja la pot rebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa