Salut preveu administrar la tercera dosi a 15.000 persones

Ho ha d'aprovar la Interterritorial aquest dimecres

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat aquest dimecres sobre la dosi de reforç per a algunes persones amb immunodepressió greu, que el Departament de Salut preveu que seran unes 15.000 les candidates i que es començarà a organitzar des dels hospitals quan ho aprovi la Interterritorial. La Comissió de Salut Pública va aprovar dimarts administrar una dosi addicional de la vacuna contra la covid-19 a algunes persones en situació d’immunosupressió greu, que tenen un risc elevat de patir una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació.

En concret, s’indica la tercera dosi per a persones amb trasplantament d’òrgan sòlid, receptores de trasplantament de progenitors hematopoiètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20. La inoculació s’haurà de fer almenys 28 dies després d’haver rebut la dosi anterior, però en el cas de la tercera tipologia, caldran haver passat 6 mesos des del final de la teràpia. En tots els casos s’injectarà vacuna d’ARN missatger.

La Ponència de Vacunes i el Grup de Treball Tècnic de vacunació covid-19 (GTT) recomanen, alhora, seguir revisant l’evidència dels beneficis que una dosi addicional pot aportar en altres situacions d’immunodepressió, com ara la de pacients oncohematològics en tractament quimio-radioteràpic i en aquells amb patologies de base que necessitin tractaments immunosupressors. En canvi, ambdues entitats assenyalen que en el moment actual no hi dades prou sòlides que donin suport a l’administració d’una dosi de record (o ‘booster’) en la població general.

Nou comentari