Salut registra 45 ingressats més als hospitals per coronavirus

Catalunya ha registrat 45 nous ingressats als hospitals públics i privats del país a causa del coronavirus en les darreres 24 hores, de manera que actualment hi ha 1.389 persones patint la malaltia en centres hospitalaris. Així mateix, i segons informa el departament de Salut aquest diumenge, hi ha cinc crítics més a les Unitats de Cures Intensives (UCI). Per altra banda, la conselleria apunta que en el darrer dia 19 persones han mort a causa del coronavirus. Per tant, la xifra global de persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19 a Catalunya des que va començar la pandèmia és de 24.453.

Per altra banda, el departament de Salut ha informat que en les darreres 24 hores s’han declarat 8.339 nous casos confirmats a través d’una prova PCR o un test d’antígens. Això eleva el nombre total de casos positius de coronavirus des que la Covid-19 va arribar a Catalunya a 1.113.713. En aquest sentit, la velocitat de reproducció de la malaltia (la RT) puja d’1,36 a 1,41, mentre que el risc de rebrot creix fins a 1.691 (+267). La incidència acumulada a 14 dies puja de 1.082,94 a 1.237,51, mentre que a 7 dies creix de 674,13 a 768,72.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer aquest dissabte una crida a “extremar” les mesures de precaució per evitar la propagació de la Covid-19. Va fer aquestes declaracions davant la tomba de Francesc Macià, en motiu del moment crític d’aquesta sisena onada de la pandèmia del coronavirus que viu Catalunya. Sobre aquesta qüestió, el president de la Generalitat va voler enviar un missatge d’agraïment als professionals sanitaris que aquests dies de Nadal treballen als hospitals, així com els treballadors de residències de gent gran i de discapacitats. “Per fer-los la feina més fàcil hem d’extremar les precaucions“, va insistir Pere Aragonès, amb l’objectiu de garantir l’”autoprotecció col·lectiva” i el “sistema de salut“.

Nou comentari