Salut recupera les proves als contactes estrets a partir de dilluns

Les persones amb pauta de vacunació completa no hauran de fer quarantena però sí caldrà que es facin una PCR

El Departament de Salut tornarà a fer proves als contactes estrets d’una persona positiva a partir de dilluns de forma progressiva, segons ha informat aquest divendres en un comunicat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja havia avançat aquesta setmana que es treballava per recuperar les proves. Aquestes es van deixar de fer al juliol en el moment en què la cinquena pandèmia estava en expansió. Aleshores, per treure feina als centre d’assistència primària, que estaven sobrecarregats, es va decidir prendre aquesta mesura.

En la població general, les persones amb pauta de vacunació completa no hauran de fer quarantena però sí caldrà que es facin una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) post exposició. En canvi, les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta sí que hauran de fer una quarantena de 10 dies i també se’ls farà una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) post exposició.

Pel que fa a l’entorn escolar, quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. A Les persones amb pauta de vacunació completa que hagin estat contactes estrets se’ls farà un test d’antígens (TAR) per automostra supervisada entre els dies 0 i 1 des de diagnosticar-se que hi ha un cas al grup de convivència estable (GCE) a qualsevol oficina de farmàcia participant al programa de test d’antígens ràpids supervisats. Aquestes dades es reportaran al sistema de salut per fer el seguiment de l’estudi de casos i contactes.

Pel que fa a les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta es seguirà la mateixa pauta que la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies 4 i 6, preferentment el dia 4 post exposició i en un punt centralitzat. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies.

Nou comentari