El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut podria prorrogar el certificat Covid
  • CA

El Departament de Salut ha declarat que està a l’espera de la decisió del comitè assessor per demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una pròrroga dels certificats Covid, una mesura que si no hi ha canvis cauria aquest divendres. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ha reconegut que estan esperant la decisió dels assessors Covid per tal de decidir si continuar amb la mesura o eliminar-la. En la roda de premsa setmanal sobre l’evolució de la covid-19 a Catalunya, Cabezas ha reconegut una “situació de dificultat operativa” per demanar una pròrroga del passaport covid en diferents espais com els restaurants. A més, ha recordat que “el termini és ajustat” i “haurien de còrrer” per entrar l’escrit al TSJC. No serà fins aquest dimecres a la tarda que el comitè es reunirà per debatre les novetats de les mesures contra el coronavirus.

El certificat Covid per entrar a bars i restaurants i -quan estava obert- l’oci nocturn és una mesura que podria caure aquest divendres si Salut no demana una pròrroga al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tot i els avanços en les hospitalitzacions de Covid i la confirmació de que la variant Òmicron és menys agressiva, Salut està a l’espera de la reunió del comitè assessor per tal d’acabar de decidir si la necessitat de portar el certificat per entrar a bars i restaurants continuarà vigent les pròximes setmanes, o bé s’acabarà aquest divendres, juntament amb altres restriccions.

En la reunió de l’executiu català del passat dimarts es va declarar que algunes de les restriccions a Catalunya deixarien de ser efectives a partir de divendres, entre elles, l’ús del certificat Covid i les reunions de només 10 persones en àmbit privat i públic. Tot i que, de moment les reunions podran ser de més de 10 persones a partir de divendres, Salut no en va treure l’aigua clara sobre l’eliminació del certificat Covid i necessita la opinió del comitè assessor. A més, Cabezas ha recordat que hi ha poc temps per poder presentar el recurs al TSJC i que s’hauria de treballar contrarellotja per prorrogar-lo. Una de les altres mesures que no ha quedat clara ha estat la reobertura de l’oci nocturn, ja que s’ha posat una possible data -l’11 de febrer-, però els respresentants del sector van afirmar el passat dimarts que “encara no hi havia res clar”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Govern de covards a gener 26, 2022 | 17:59
    Govern de covards gener 26, 2022 | 17:59
    El certificat és una decisió política, no pas sanitària. Ja s'ha demostrat que no redueix gens els contagis. Aleshores, per què esperen el vistiplau dels assessors que ja sabem que diran que no perquè viuen d'aquest estat d'excepció? Per pura covardia de prendre una decisió política, que és exactament allò pel que cobren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa